Synek po nevydařeném mistrovství Evropy: Do Henley nepojedu a budu se připravovat na šampionát v Rakousku

Nevydařené vystoupení na víkendovém mistrovství Evropy ve veslování v Lucernu přimělo skifaře Ondřeje Synka změnit program sezony. Oproti původnímu plánu se za měsíc nepředstaví na prestižní královské regatě v Henley a bude se připravovat na vrchol sezony, kterým bude na konci prázdnin světový šampionát v Rakousku.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skifař Ondřej Synek

Skifař Ondřej Synek | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková | Zdroj: ASC Dukla

„Původně jsme mysleli, že to nebude problém. Henley je týden před Světovým pohárem v Rotterdamu, ale teď poté, co se mi to v Lucernu nepovedlo, tak se chceme připravit na svěťák, který bude důležitý. Budou tam všichni a bude se jednat o poslední test před mistrovstvím světa,“ řekl Synek.

Medaile je úžasná, ale nechci usnout na vavřínech, říká bronzová skifařka Topinková

Číst článek

Dodal, že v Británii by navíc s ohledem na velký počet startujících posádek nemohl před regatou ani moc trénovat.

Šestatřicetiletý skifař skončil o víkendu ve Švýcarsku na kontinentálním šampionátu šestý. Už bezprostředně po závodu přiznal, že doplatil na skutečnost, že se na mistrovství Evropy speciálně nechystal a trénoval do poslední chvíle naplno.

„Natrénováno mám dobře. Všechny ukazatele jsou super. Teď jsme to ale asi s tréninkem trochu přeťápli. Ještě ve čtvrtek jsem trénoval s holkama na párovce, kterým jsem stačil. A to bych neměl. Jezdil jsem přes závit,“ přiznal Synek, jenž podobný závodní trénink absolvoval i v pondělí před šampionátem s dvojkou bez kormidelníka Jakubem Podrazilem a Lukášem Helešicem. „A pak se to na tom podepsalo,“ řekl pětinásobný mistr Evropy.

Po návratu z mateřské má Topinková skvělou formu. ‚Všichni budou čekat, že přivezu medaili,‘ obává se

Číst článek

Že není v ideální pohodě, Synek cítil po celý víkend. „Byl to takový zmar. Neměl jsem problém s rychlostí, tu jsem měl dobrou. Ale rychle jsem se odvařil. Neměl jsem ekonomické tempo, které potřebuji,“ uvedl Synek a připustil, že se na jeho výkonech projevuje i věk.

„Když se podívám na startovní listinu, tak jsou na ní ročníky 90 až 96 a já bych jim pomalu mohl dělat tátu. Vítězný Němec Zeidler se narodil až poté, co já jsem začal veslovat. S regenerací to není úplně jednoduché,“ podotkl Synek.

I tak ale našel na mistrovství Evropy v Lucernu pozitiva. „Jsem rád, že jsem se dostal do finále. V něm jsem ale po 500 metrech věděl, že to nepůjde. Omlouvám se všem, ale zabalil jsem to. Říkal jsem si, zda dojet do cíle poslední, ale odpočatý a pak moct v pohodě dál trénovat, nebo dojet poslední a úplně mrtvý, což by ovlivnilo trénink na dalších 14 dní. Zvolil jsem taktiku a volně to projel,“ přiznal svěřenec trenéra Milana Dolečka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme