Froomova rehabilitace je téměř u konce. Cyklistický šampion poměřil síly s dalšími hvězdami Ineosu

Čtyřnásobný vítěz Tour de France Chris Froome se už skoro plně zotavil z těžkých zranění, která utrpěl loni v červnu při pádu ve Francii. Čtyřiatřicetiletý cyklista to řekl poté, co se v neděli pomocí aplikace Zwift zúčastnil virtuálního závodu svého týmu Ineos společně třeba s Geraintem Thomasem a Eganem Bernalem, kteří ovládli „Starou dámu“ v minulých dvou letech.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský cyklista Chris Froome

Britský cyklista Chris Froome | Zdroj: Reuters

„Rehabilitace postupuje opravdu dobře. Dokonce bych se nebál říct, že už je prakticky dokončená,“ řekl Froome v rozhovoru na YouTube.

Organizátoři Tour de France hledají novým termín, mohlo by se jet od 25. července

Číst článek

Rodák z Nairobi loni při projížďce trasy časovky na závodu Critérium du Dauphiné narazil do zdi domu a zlomil si stehenní kost, hrudní kost, krční obratel, loket a žebra. „Stále ještě dělám cvičení, abych posílil pravou stranu, kde jsem měl ta zranění, ale jinak jsem zpět v normálním tréninku a jde to fakt dobře,“ dodal.

Koncem února se Froome vrátil po osmiměsíční pauze do pelotonu na závodu Kolem SAE, jenž byl kvůli šíření koronaviru předčasně ukončen. Nyní je v karanténě na jihu Francie. „Je mi fajn. Mám co dělat, protože trénuju na válcích, co se dá,“ řekl skvělý vrchař a časovkář, jenž vyhrál také Vueltu a Giro d'Italia.

Takřka hodinový virtuální závod 30 jezdců stáje Ineos ovládl s velkým náskokem Australan Rohan Dennis, Froome skončil na šestém místě. Trasa měřila 25 kilometrů a celou druhou polovinu tvořila simulace slavného stoupání na Alpe d'Huez.

Formu v opravdových závodech si v nejbližší době cyklisté neotestují. Sezona je zastavena minimálně do konce května a v ohrožení je Tour de France, jež má začít 27. června.

mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme