‚Půl hodiny před zápasem mi tekly slzy.‘ Krejčíková bojovala s nervozitou a strachem z debaklu

Tenistka Barbora Krejčíková postoupila do čtvrtfinále Roland Garros. Tak daleko ještě nikdy na žádném velkém turnaji v ženské dvouhře nebyla. Američankou Stephensovou porazila 6:2 a 6:0, ale tak hladce rozhodně všechno nešlo. Jednu velkou bitvu musela vyhrát česká reprezentantka už před zápasem.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž (Francie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

2021-06-05t115037z_2_210605-135354_wei.JPG

2021-06-05t115037z_2_210605-135354_wei.JPG | Foto: Gonzalo Fuentes | Zdroj: agentura Reuters

„Asi se mi to ještě nestalo. V takové míře, že bych musela takto zakročit, určitě ne.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Barboru Krejčíkovou po postupu do čtvrtfinále Roland Garros

Barbora Krejčíková přiznává, že něco takového ještě nezažila. Už od rána bojovala s pocitem, že něco není v pořádku a svou dosud nepoznanou stresovou situaci se snažila vyřešit se svou psycholožkou. Společně se snažily pojmenovat příčiny náhlé nervozity, která českou tenistku přepadla.

„Cítila jsem takový vnitřní strach. Přemýšlela jsem, z čeho to je, protože jsem si řekla, že si tu budu užívat každý zápas. Všechny zápasy se mi to dařilo, a to jsem hrála s nepříjemnějšími či lépe postavenými hráčkami,“ přiblížila předzápasové duševní rozpoložení Krejčíková.

Krejčíková si zahraje čtvrtfinále Roland Garros, česká tenistka v osmifinále smetla Stephensovou

Číst článek

„Mluvila jsem o tom s psycholožkou a přišla jsem na to, že se bojím, že Stephensové nebudu stačit. Bylo to tedy asi způsobené tím, že s ní hrála Kája i druhá Kája, a nenašly na ní recept, přestože jsou to strašně dobré hráčky,“ narážela Krejčíková na předchozí zápasy Američanky Sloane Stephensové, která v Paříži postupně vyřadila dvě české favoritky - nasazené Karolíny Plíškovou a Muchovou. 

Krejčíková se bála, že dopadne ještě mnohem hůř než ony. „Přála jsem si, ať hlavně nepřijde nějaký debakl, byla jsem z toho docela špatná. Pak jsem tedy nastoupila na kurt, nepřipouštěla jsem si to a hrála bravurně. Půl hodiny před zápasem jsem ale seděla zamčená, aby mě nikde nikdo neviděl, tekly mi slzy,“ řekla česká tenistka.

Krejčíková tak po zápase nemluvila o své největší sportovní, ale spíše mentální výhře. „Pro mě je to hlavně největší osobní výhra, že jsem dokázala překonat něco ve své hlavě. Nepoddala jsem se tomu, zvládla jsem s tím bojovat a zvládla jsem přes to přejít. To pro mě bylo nejdůležitější‚“ řekla o jasné výhře 6:2 a 6:0.

Barbora Krejčíková si díky vítězství se Stephensovou zahraje poprvé čtvrtfinále dvouhry na grandslamovém turnaji. V něm se utká s další Američankou Cori Coco Gauffovou. 

Jaroslav Plašil, bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme