Další finále pro Krejčíkovou. Se Siniakovou hladce vyhrály semifinále a zaútočí na deblový titul

Barbora Krejčíková si na grandslamovém Roland Garros zahraje po dvouhře i finále čtyřhry. S Kateřinou Siniakovou porazily v semifinále v Paříži polsko-americkou dvojici Magda Linetteová, Bernarda Peraová 6:1, 6:2.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Paříž (Francie) (Aktualizováno: 15:06 11. 6. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková | Foto: DAVID W CERNY | Zdroj: Reuters

Krejčíková se může stát první tenistkou po 21 letech, která na French Open získá tituly ve dvouhře i čtyřhře. Naposledy to dokázala domácí Mary Pierceová v roce 2000.

Dojemné chvíle Krejčíkové po životní výhře: vzkaz pro zesnulou trenérku a srdce pro Šafránkovou

Číst článek

Postupem do finále obou soutěží Krejčíková navázala na krajanku Lucii Šafářovou. Ta v roce 2015 prohrála finále dvouhry se Serenou Williamsovou z USA a uspěla v páru s Bethanií Mattekovou-Sandsovou ve čtyřhře.

Hladký postup

Krejčíková se Siniakovou měly semifinále od začátku pod kontrolou a aktivnějším i deblovějším pojetím soupeřky přehrály za hodinu a jedenáct minut.

Mají nyní šanci získat třetí společný grandslamový titul a druhý v Paříži, kde triumfovaly před třemi lety. Tehdy ve stejném roce slavily i ve Wimbledonu. Letos už si Krejčíková a Siniaková zahrály finále i na Australian Open.

Jejich soupeřkami v nedělním finále Roland Garros budou vítězky utkání mezi americko-polským párem Matteková-Sandsová, Iga Šwiateková. V případě úspěchu se Krejčíková stane podruhé v kariéře světovou deblovou jedničkou.

Ve finále dvouhry se Krejčíková střetne v sobotu s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme