Tenisová legenda Grafová slaví 50. narozeniny, trénovat se na rozdíl od manžela Agassiho nechystá

Býval to nejobletovanější tenisový a možná i sportovní pár své doby. Steffi Grafová a Andre Agassi jsou už 18 let svoji, vychovávají dvě děti a věnují se svým koníčkům. Němka, která v pátek slaví 50. narozeniny, na rozdíl má od své manžela záliby hlavně mimo tenisové prostředí.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Steffi Grafová se zlatou olympijskou medailí ze Soulu 1988

Steffi Grafová se zlatou olympijskou medailí ze Soulu 1988 | Foto: Rick Wilking CMC/PN | Zdroj: Reuters

Mezi záliby Steffi Graffové patří kromě tenisu hlavně umění – od designu, muziky až po fotografii. Také charita ji naplňuje po konci úspěšné sportovní kariéry, během které jako jediná žena v historii vyhrála zlatý grandslam – tedy v jednom roce všechny čtyři grandslamy a také olympijský turnaj.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenisová legenda Grafová slaví 50. narozeniny, trénovat se na rozdíl od manžela Agassiho nechystá

„Musí se sejít hodně věcí, aby se vám něco takového povedlo. Tehdy v tom roce 1988 to tak bylo. Byla jsem mladá, zdravá a i trošku naivní, protože jsem nevěděla, co mě čeká. Po triumfech na grandslamech jsem přijela opravdu unavená do Soulu a chodila i na jiné sporty, ale právě tohle mi pomohlo udržet si nadhled a dotáhnout to,“ říkala před lety na exhibici v Praze Steffi Grafová – teď už matka dvou dětí v pubertálním věku.

„Sport v téhle další životní fázi považuji za důležitý, dodává mi energii a dobrý pocit. Je to nedílná součást našeho života, ale také máme s Andrem dvě děti, které nás udržují v aktivním pohybu tak jako tak,“ říkala Grafová.

Grandslam i olympijské zlato. ‚Dnes na to nikdo nemá,‘ komentuje Suková výjimečnou sezonu Grafové

Číst článek

Steffi Grafovou to na rozdíl od manžela Andre Agassiho, který chvíli vedl Novaka Djokoviće spolu s Radkem Štěpánkem, k trénování netáhne.

„Jsem doma moc šťastná na to, abych někoho trénovala. Tenis byl můj život téměř 25 let a to člověka poznamená. Poslední roky byly fyzicky velmi náročné, byla jsem i často zraněná. Se svojí kariérou jsem spokojená a po ní už jsem byla připravená na další životní fázi,“ vysvětlovala pro CNN před rokem rodačka z německého Mannheimu.

Grafová v minulosti chvíli trénovala, ale ne doslova jako koučka, jen se svou krajankou Angelique Kereberovou, která až poté získala své grandslamové trofeje. Pro Německo to byla v roce 2016 první ženská grandslamová šampionka od dob teď už padesátileté Steffi Grafové. Ta grandslamovou dvouhru ovládla mezi lety 1987 a 1999 dvaadvacetkrát.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme