Mistryně světa, olympijská vítězka. Whiterspoonová pomůže v NBA s přípravou hráčů New Orleans

Trenérský štáb klubu NBA New Orleans Pelicans doplnila bývalá hvězda ženské obdoby zámořské soutěže Teresa Whiterspoonová. Třiapadesátiletá mistryně světa a olympijská vítězka, jež byla letos uvedena do basketbalové Síně slávy, bude pracovat s hráči, kteří se pohybují na hraně prvního týmu a farmářského celku v nižší G League.

New Orleans Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Swin Cashová (vpravo) v zápase WNBA

Whiterspoonová je v organizaci Pelicans další bývalou hvězdou WNBA po Swin Cashové (na snímku) | Foto: Rebecca Cook | Zdroj: Reuters

„Bude hrát důležitou roli v přípravě našich mladých hráčů. Na rozvoj hráčů klademe zvýšený důraz a tohle bude pro Pelicans i (farmářský tým) Erie velký přínos,“ uvedl hlavní kouč New Orelans Alvin Gentry v prohlášení.

Bývalá hráčka USK bude viceprezidentkou v týmu NBA. Cashová bude mít v Pelicans na starosti skauting

Číst článek

Whiterspoonová byla během osmileté kariéry pětkrát vybrána do All Star týmu. Sedm sezon strávila v New Yorku, tu poslední v Los Angeles. Dvakrát byla zvolena nejlépe bránící hráčkou. V roce 1986 byla členkou zlatého týmu USA na mistrovství světa v Moskvě a o dva roky později na olympijských hrách v Soulu.

Whiterspoonová je v organizaci Pelicans další bývalou hvězdou WNBA po Swin Cashové. Dvojnásobná olympijská vítězka a někdejší hráčka USK Praha je od léta viceprezidentkou basketbalových operací.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme