Fišerová dojela v závěrečném závodu Světového poháru třetí a obhájila vítězství v celkovém pořadí

Kanoistka Tereza Fišerová obhájila vítězství v celkovém hodnocení Světového poháru. V závěrečném slalomu sezony v Seu d'Urgell jí v neděli stačilo třetí místo. Český úspěch na španělském kanálu podtrhla druhou příčkou v závodu Gabriela Satková.

Tento článek je více než rok starý.

Seu d'Urgell (Španělsko) (Aktualizováno: 13:27 4. 9. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tereza Fišerová

Tereza Fišerová | Foto: Iva Roháčková

Celkovým triumfem Fišerová navázala na Jiřího Prskavce, který si v sobotu v Katalánsku třetí vítězství v seriálu SP v kariéře pojistil finálovou výhrou. Vít Přindiš byl v konečném pořadí druhý.

‚Mám na tuhle trať krásné vzpomínky.‘ Prskavec na své oblíbené trati znovu ovládl Světový pohár

Číst článek

Fišerová, jež v sobotu vybojovala celkové třetí místo mezi kajakářkami, figurovala před finále na druhém místě.

Cestu k obhajobě jí naplno otevřela dosud vedoucí žena průběžného pořadí Mallory Franklinová, která nepostoupila z dopoledního semifinále. Fišerová ji díky dvojnásobným bodům za poslední závod o 17 bodů předstihla.

Ohrozit ji mohla ještě hvězdná Jessica Foxová, ale v závěru trati favorizovaná Australanka minula branku a na šestý celkový triumf v kariéře na C1 nedosáhla.

Sestry Satkovy

Gabriela Satková, která před týdnem poprvé v kariéře ovládla závod SP v Pau, se díky stříbru posunula na konečné páté místo hned před Foxovou. Její sestra Martina, která tentokrát stejně jako Franklinová ztroskotala v semifinále, skončila osmá.

Českým kanoistům se v Seu nedařilo. Z trojice reprezentantů prošel do finále jen Václav Chaloupka, po padesátisekundové penalizaci za neprojetí branky v něm ale obsadil až deváté místo. Vojtěch Heger skončil v semifinále dvanáctý, Lukáš Rohan byl na 27. místě.

Celkové hodnocení díky finálovému triumfu poprvé v kariéře ovládl Francouz Nicolas Gestin, který těsně přeskočil dvojici Slovinců. Dosud vedoucí Luka Božič v neděli skončil třetí a s Gestinem prohrál o sedm bodů. Olympijský šampion Benjamin Savšek ztroskotal v semifinále.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme