Prskavec si pojistil celkový triumf ve Světovém poháru, Fišerová je ve finálovém pořadí třetí

Kajakář Jiří Prskavec potřetí v kariéře vyhrál celkové hodnocení Světového poháru ve vodním slalomu. Triumf si pojistil sobotním finálovým vítězstvím v Seu d'Urgell. Dvojnásobný vítěz seriálu Vít Přindiš dojel třetí a v konečném pořadí se posunul na druhé místo za Prskavce. Tereza Fišerová skončila třetí mezi kajakářkami.

Seu d'Urgell (Aktualizováno: 14:23 3. 9. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kajakář Jiří Prskavec

Kajakář Jiří Prskavec | Foto: Martin Ďorda - ECA Canoe Slalom European Championships

Olympijský vítěz a dvojnásobný mistr světa Prskavec ovládl na oblíbeném katalánském kanálu páteční kvalifikaci, v dopoledním semifinále byl třetí. O šestou dílčí výhru jej nepřipravil ani jeden finálový dotek branky, druhého Slovince Martina Srabotnika porazil o 21 setin.

Obhájce celkového prvenství Přindiš, který do finále postoupil jako poslední, zvládl trať čistě a za Prskavcem zaostal o 37 setin.

Třetí Čech Ondřej Tunka obsadil se dvěma „šťouchy“ osmé místo. Češi SP v posledních sezonách dominují: letošní mistr světa Přindiš zvítězil v roce 2017 a loni, úřadující evropský šampion Prskavec se radoval v letech 2018 a 2019.

Fišerová třetí

Fišerová udržela celkové stupně vítězů, přestože v sobotu vypadla už v semifinále. Obdobně dopadly také Barbora Valíková s Antonií Galuškovou. Závěrečný závod vyhrála Němka Ricarda Funková, seriál ovládla už počtvrté za sebou australská hvězda Jessica Foxová.

Čtyřiadvacetiletá Fišerová, která v loňské sezoně triumfovala mezi kanoistkami, letos na kajaku dojela druhá v Krakově a třetí v Pau. V Seu kvůli padesátisekundové penalizaci obsadila až 23. místo a díky dvojnásobným bodům se před dni v celkovém hodnocení těsně dostala dnes devátá Britka Mallory Franklinová.

Stejně jako Fišerová v sobotu nepostoupila do finále ani Foxová, ale díky vítězstvím ve všech čtyřech předchozích závodech náskok s přehledem udržela. Na kanoi ovládla konečné pořadí SP už pětkrát.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme