Pořád se mám co učit, na Tour bych si přála jet, říká Neumanová, teprve druhá Češka ve World Tour

Cyklistika Tereza Neumanová bude od příštího roku jako druhá Češka jezdit v elitní World Tour. Mistryně republiky v silničním závodě a účastnice olympijských her v Tokiu přestoupila do nizozemské stáje Liv Cycling.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tereza Neumanová

Tereza Neumanová | Zdroj: Profimedia

Dominantní Nizozemky vládnou až na výjimky všem velkým cyklistickým závodům a nizozemské ženské týmy patří mezi světovou elitu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se Tereza Neumanová těší na nový cyklistický tým

Teď se ale jedné české cyklistce podařilo proniknout mezi tuto elitu a od příštího roku se bude od nejlepších světových závodnic učit.

„Doufám, že to bude posun v mé cyklistické kariéře a že se dostanu na větší závody. Posunu se fyzicky a naučím se víc o silniční cyklistice, protože to bude přeci jen teprve moje druhá sezona a mám se pořád co učit,“ říká skromně česká cyklistka pro Radiožurnál.

Na to, že pronikla mezi cyklistickou elitu, zní třiadvacetiletá rodačka z Třebíče pokorně. Neumanová si ale uvědomuje, co se jí povedlo.

„Fungujou strašně dlouho, v Holandsku to byl první z velkých týmů, takže moc dobře ví, jak vychovávat ty nejlepší. To byl také důvod, proč jsem jejich tým zvolila,“ přiznává Neumanová, která ještě předloni jezdila horská kola.

První ryze silničářskou sezonu absolvovala až letos a v barvách španělského týmu si řekla o pozornost slavnějších zaměstnavatelů.

„Byl to pro mě strašnej skok, ale povedlo se mi s tím srovnat, takže tým mi dal podporu. Závodili jsme poměrně hodně,“ pochvaluje si Neumanová, druhá v závodě Okolo Švýcarska, dvojnásobná mistryně republiky.

Příští rok čekají Neumanovou v barvách Liv Cycling i slavné klasiky v zemích Beneluxu a možná se objeví i při premiéře ženské Tour de France.

„Těch závodů je v kalendáři celkem dost, na Tour bych si přála jet hodně, ale nechci k tomu úplně cílit, protože stát se může cokoliv,“ hodnotí sřízlivě své ambice. Je po Nikole Noskové teprve druhá Češka v elitní cyklistické World Tour.

Jan Pěruška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme