Krach cestovní kanceláře Thomas Cook pocítí i anglická Premier League nebo formule 1

Krach cestovní kanceláře Thomas Cook zasáhl i sportovní kluby a fanoušky. Třeba londýnská Chelsea se ale o své příznivce postará a zaplatí za ně již zakoupené zájezdy na Ligu mistrů do francouzského Lille.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cestovní kancelář Thomas Cook se potýká s finančními problémy.

Cestovní kancelář Thomas Cook se potýká s finančními problémy. | Foto: Phil Noble | Zdroj: Reuters

Kolaps cestovní kanceláře se do sportovního světa výrazně promítne především v Anglii. Thomase Cooka využívala při distribuci balíčků na duely v evropských pohárech většina tamních fotbalových klubů. Jelikož cestovní kancelář zkrachovala, balíčky na Ligu mistrů nebo Evropskou ligu už nejsou platné.

Finanční injekce nestačily, cestovní kancelář Thomas Cook zkrachovala. Ročně odbavila 19 milionů lidí

Číst článek

Například londýnská Chelsea ale fanouškům pomůže z klubových peněz. Zaplatí náhradní cesty a vstupenky těm, kteří si přes Thomase Cooka koupili zájezdy na Ligu mistrů ve francouzském Lille a na ligový duel v Southamptonu.

Liverpool zase musí řešit problémy s domácími zápasy, protože prostřednictvím zkrachovalé společnosti nabízel 360 balíčků na každý duel na Anfield Road. Manchesteru United zase Thomas Cook zprostředkovával třeba prohlídky stadionu.

Cestovní společnost zajišťovala i cesty na závody formule 1 nebo Pohár šesti národů v ragby. Krach je ale problémem třeba i pro fanoušky amerického fotbalu.

V říjnu a listopadu se v Londýně odehrají čtyři zápasy zámořské NFL. Ta schválila Thomase Cooka jako oficiálně cestovní kancelář pro celou akci.

Nyní už zkrachovalá společnost tak nabízela vstupenky i hotely americkým fanouškům. Vedení soutěže teď hledá možnosti, jak pomoct lidem, kteří si prostřednictvím Thomase Cooka zakoupili lístky na duely NFL ve Wembley nebo nově otevřeném stadionu Tottenhamu.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme