Golfista Woods je po operaci, při nehodě utrpěl otevřené zlomeniny. Jel rychle a nebrzdil, tvrdí policie

Golfista Tiger Woods po úterní autonehodě podstoupil operaci otevřené zlomeniny pravé nohy a zotavuje se v nemocnici v Los Angeles. Pětinásobnému vítězi turnaje Masters stabilizovali fraktury horní i dolní části lýtkové kosti a nohu mu zpevnili šrouby.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles (Aktualizováno: 11:20 24. 2. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šéflékař Anish Mahajan novinářům řekl, že Woods se podrobil dlouhému chirurgickému zákroku pravého bérce a kotníku. Byl po něm ve stabilizovaném stavu a na nemocničním pokoji komunikoval.

Woods skončil po autonehodě v nemocnici, golfistu museli ze zdemolovaného vraku vystříhat

Číst článek

Woods havaroval krátce po sedmé hodině ráno místního času mezi obcemi Rolling Hills Estates a Rancho Palos Verdes na svažité a zatočené silnici.

V autě byl sám, nebrzdil

Podle oficiálního vyjádření úřadu šerifa Los Angeles County se automobil přetočil přes střechu, do havárie nebylo zapleteno žádné další vozidlo a Woods byl ve svém autě sám. Podle předběžných závěrů policie jel Woods zvýšenou rychlostí a nebyly zjištěny stopy po brzdění.

Vůz skončil na boku mimo silnici s čelní stranou těžce poničenou a s vystřelenými airbagy. Záchranáři museli Woodse z vraku vystříhat.

„Vnitřní prostor vozu byl ale naštěstí víceméně nedotčen. To mu dalo svým způsobem šanci přežít, protože tohle byla jinak smrtelná nehoda,“ prohlásil šerif Alex Villanueva na tiskové konferenci.

Boural už několikrát

Pětačtyřicetiletý vítěz 15 majorů Woods se v poslední době zotavoval po páté operaci problematických zad. Původně očekával, že se po odstranění úlomku meziobratlové ploténky, která mu tlačila na nerv a způsobovala bolesti, ke hře vrátí v polovině března.

Na začátku týdne ale připustil, že rekonvalescence nejde podle předpokladů a možná nestihne dubnové Masters.

Úterní nehoda nebyla první Woodsovou potíží v silničním provozu. V listopadu 2009 sjel u rodinného domu na Floridě s autem ze silnice a naboural do stromu a hydrantu.

Z bizarní nehody, která odstartovala aféru s jeho nevěrami a nakonec vedla k rozvodu, golfista vyvázl jen s poraněními v obličeji. V květnu 2017 byl zase zatčen za řízení pod vlivem návykových látek.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme