‚Přišla chvíle věnovat čas něčemu jinému.‘ Legenda NFL končí, Brady potvrdil předchozí spekulace

Tom Brady, hvězda amerického fotbalu, oficiálně oznámil konec kariéry. Během 22 sezon v NFL získal 44letý quarterback rekordních sedm Super Bowlů a bývá označován za nejlepšího hráče všech dob.

Tento článek je více než rok starý.

Tampa Bay (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tom Brady

Tom Brady | Zdroj: Reuters

„Vždycky jsem měl za to, že fotbalu musíte odevzdávat všechno. Pokud to neděláte na sto procent, úspěch se nedostaví. A úspěch je to, co se mi na té hře tolik líbí. Každý den znamená fyzickou, mentální a emocionální výzvu, což mi umožnilo naplno využít svůj potenciál. Uplynulých 22 let jsem se snažil ze všech sil. Neexistují žádné zkratky k úspěchu na hřišti nebo v životě,“ napsal Brady na instagramu.

„Je pro mě těžké to napsat, ale je to tady. Už to nebudu podstupovat. Svou kariéru v NFL jsem miloval a teď přišla chvíle věnovat čas a energii něčemu jinému,“ uvedl trojnásobný nejužitečnější hráč ligy a pětinásobný držitel ceny MVP v Super Bowlu, který vychovává s brazilskou topmodelkou Gisele Bündchenovou dvě děti a dalšího syna má z předchozího vztahu.

Klubový rekordman

Před rokem završil Brady svou první sezonu v dresu Tampy Bay Buccaneers dalším triumfem v Super Bowlu. Předtím získal trofej Vince Lombardiho šestkrát s New England Patriots, kteří díky tomu drží rekord mezi kluby.

V tomto ligovém ročníku se floridskému týmu nepovedlo na loňský úspěch navázat - vypadl ve čtvrtfinále play-off po porážce s Los Angeles Rams 27:30. Vzápětí se začalo spekulovat o tom, že Brady skončí, i když měl s Tampou Bay smlouvu ještě na jednu sezonu.

„Hodně jsem minulý týden přemýšlel a kladl si obtížné otázky. Jsem hrdý na to, čeho jsme dosáhli. Moji spoluhráči, trenéři, soupeři a fanoušci si mě zaslouží beze zbytku, ale teď bude nejlepší, když přenechám hřiště nové generaci oddaných a zanícených hráčů,“ uvedl držitel řady rekordů NFL.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme