Konec jedné éry. Hvězda amerického fotbalu Brady se po dvaceti letech rozejde s Patriots

Jedno z nejúspěšnějších sportovních partnerství současnosti po dvou desetiletích končí. Tom Brady opustí New England Patriots a poprvé v kariéře změní v rámci nejslavnější ligy amerického fotbalu NFL dres. Dvaačtyřicetiletý quarterback to oznámil na sociálních sítích.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tom Brady vyhrál svůj šestý Super Bowl

Tom Brady vyhrál svůj šestý Super Bowl | Foto: Christopher Hanewinckel-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

„Bylo mi ctí pracovat s každým členem této organizace. Nelze dostatečně vyjádřit vděčnost, kterou cítím ke spoluhráčům a fanouškům. Věřím, že Patriots budou pokračovat ve vítězné mentalitě, kterou jsme tu vybudovali,“ uvedl Brady, který nezapomněl poděkovat trenéru Billu Belichikovi, jenž byl na lavičce Patriots po celou dobu jeho kariéry.

Česká stopa v americkém SuperBowlu. Bývalý vítěz se netají svými kořeny, považuje se za polovičního Čecha

Číst článek

Patriots draftovali Bradyho v roce 2000 až v šestém kole a jako 199. hráče v pořadí. Navzdory nepříliš výhodně startovní pozici se ale brzy vypracoval v oporu týmu a celkově dovedl New England šestkrát k zisku Super Bowlu. Sám se stal třikrát nejužitečnějším hráčem NFL a kromě přepsání řady rekordů si zahrál i čtrnáctkrát utkání hvězd.

„Náš stadion byl mým domovem dvacet let a bylo úžasné nejen hrát před zaplněnými ochozy, ale hlavně s nimi slavit. Navždy se budu cítit součásti rodiny. Teď je ale na čase otevřít novou kapitolu mého života i kariéry,“ uvedl.

Legendární quarterback tak kariéru zřejmě ještě nekončí. Po vypršení smlouvy se stal z Bradyho volný hráč a podle serveru Sky Sports jsou nejvážnějšími uchazeči o jeho služby Tampa Bay Buccaneers a Los Angeles Changers.

FOREVER A PATRIOT

13:44 – 17. 03. 2020

46485 220352

LOVE YOU PATS NATION

13:45 – 17. 03. 2020

43540 211417

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme