Tomáš Bábek je Králem cyklistiky. Přesto musí často vysvětlovat, z jaké disciplíny má medaile

Po deseti letech dráhař. Králem cyklistiky je Tomáš Bábek, který v minulé sezoně získal stříbro a bronz na mistrovství světa a také vyhrál Světový pohár v keirinu. Rodák z Brna porazil loňského vítěze Jaroslava Kulhavého a poprvé v kariéře si nasadil na hlavu vítěznou korunu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dráhový cyklista Tomáš Bábek

Dráhový cyklista Tomáš Bábek | Foto: Facebookový profil Tomáše Bábka

Trošku tlačí. Je taková, řekl bych, za ty roky už trochu obnošená, ale sedí mě lépe než Jardovi (Jaroslavu Kulhavému pozn. red.). Celkem to drží na té hlavě, ale nedalo by se s tím existovat nějak extra dlouho, popisuje Tomáš Bábek jak pohodlná je koruna Krále cyklistiky.

Králem cyklistů je dráhař Tomáš Bábek, vystřídal bikera Jaroslava Kulhavého

Číst článek

Tomáš Bábek se sice musí docela dost soustředit, aby mu nově nabytá koruna nespadla z hlavy, ale i přesto je schopen odpovídat na otázky. Například jak často musí někomu vysvětlovat, co je to keirin nebo co je to omnium.

Poměrně často, i když já se snažím dělat takovou osvětu přes sociální sítě, což se celkem daří. I když teda těch fanoušků nejsou statisíce, jako v případě Jardy Kulhavého, ale občas na to dojde, že to vysvětluju pořád dokola, ale nevadí mi to, říká čerstvý český Král cyklistiky Tomáš Bábek.

Osvěta na sociálních sítích opravdu jde. Na instagramu zval na galavečer se skleničkou šampaňského nebo nabídl přenos jednoho z vítězných závodů v dráhové cyklistice v Japonsku, a to v originálním znění.

Tomáš Bábek s cenou pro Krále cyklistiky | Zdroj: ČTK

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme