Nýdrle se stal nečekaným mistrem světa ve skeetu. Ve finále neminul ani ránu

Brokový střelec Tomáš Nýdrle se stal prvním českým mistrem světa ve skeetu. Životní závod v italském Lonatu vyšperkoval třicetiletý reprezentant bezchybným výkonem ve finále, čímž vyrovnal světový rekord. Ve skeetu dosud čeští střelci triumfovali na MS maximálně v družstvech, naposledy v roce 2002.

Lonato Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střelec Tomáš Nýdrle se stříbrnou medailí ze skeetu z Evropských her v Minsku

Střelec Tomáš Nýdrle se stříbrnou medailí ze skeetu z Evropských her v Minsku | Foto: Václav Pancer | Zdroj: PR

Střelec Dukly Hradec Králové udělal jediné dvě chyby v pátek, kdy byly na programu tři kvalifikační položky, od té doby už neminul. V sobotních zbývajících dvou položkách se probil do rozstřelu čtyř brokařů o tři finálová místa a byl v něm nejlepší stejně jako potom v samotné bitvě o medaile. V ní trefil všech 60 asfaltových terčů a zvítězil o tři zásahy před Italem Tammarem Cassandrem. Třetí skončil Brit Jeremy Harry Bird.

‚Ještě jsou tři pokusy.‘ Střelec Nýdrle stále věří ve svou nominaci na olympiádu v Tokiu

Číst článek

Donedávna bylo nejlepším Nýdrleho individuálním výsledkem čtvrté místo z mistrovství Evropy právě z Lonata v roce 2016, na MS byl šestý v Limě 2013 a ve Světovém poháru ještě nikdy nebyl ve finále.

V minulém týdnu ale vybojoval stříbrnou medaili na Evropských hrách v Minsku, kde mu o jedinou příčku uniklo účastnické místo na olympijských hrách. V Lonatu se o olympiádu nestřílelo, brokaři budou mít na stejném místě šanci zabojovat o Tokio až na zářijovém mistrovství Evropy.

V druhém kvalifikačním dnu nechyboval v Lonatu ani Jakub Tomeček, ale od postupu alespoň do rozstřelu ho dělily dva zásahy a obsadil 15. místo. Nýdrleho jediný přemožitel z Minsku Švéd Stefan Nilsson skončil jedenáctý, ale radoval se z vítězství v soutěži družstev.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme