Tomáš Řepka oživí futsalovou ligu, už v pátek se v dresu Uherského Hradiště postaví Slavii

Bývalý fotbalový obránce Tomáš Řepka se vrátí na hřiště. Neobuje ale kopačky, nýbrž sálovky, protože bude hrát za tým Bazooka CF Uherské Hradiště, které hraje první futsalovou ligu. A nastoupit by mohl už v pátek proti pražské Slavii.

Tento článek je více než rok starý.

Uherské Hradiště Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Řepka v dresu Sparty.

Tomáš Řepka v dresu Sparty. | Zdroj: ČTK

Klub ze Slovácka na svých facebookových stránkách zároveň se zprávou o Řepkově angažování uvedl, že dres, který bývalý fotbalový obránce proti Slavii oblékne, půjde před Vánocemi do dražby. Spolu s ním by se měl dražit i dres dalšího bývalého fotbalisty Petra Švancary, který v Bazooce nedávno po ročním působení skončil. Výdělek by měl putovat na dobročinné účely.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Řepka oživí futsalovou ligu, už v pátek se v dresu Uherské Hradiště postaví Slavii

„Znám se dobře se Švancim a bavili jsme se o tom. Vím, že má rád futsal, a samozřejmě mám rád tenhle kraj, a obzvlášť Hradiště, tak mě napadlo, že to půjdu zkusit,“ říká nová posila Bazooky ve videu, které klub zveřejnil na facebooku. „Myslím, že to zvládnu. Uvidím. Strašně se na to těším,“ dodal Řepka.

„Chtěli jsme nějakým způsobem zpropagovat futsal v republice a udělat i něco pro dobrou věc. Bavili jsme se o tom, Tomášovi jsem to navrhl a neměl s tím problém. Dokonce když to je na takovou věc, tak se vzdal jakéhokoliv honoráře,“ vysvětlil Radiožurnálu sportovní ředitel klubu Dušan Rokyta.

Řepkův páteční debut bude o to zajímavější, že proběhne zrovna proti Slavii. Čtyřiačtyřicetiletý bývalý řízný obránce totiž velkou část své kariéry hájil barvy jejího největšího rivala z Letné a patří mezi sparťanské ikony.

Řepka nemusí do vězení. Za internetové útoky na Erbovou dostal 300 hodin veřejně prospěšných prací

Číst článek

„Je otázka, jestli se pan Řepka v tom zápase vůbec potká s balonem. Druhá věc je, že to na nás bude působit jedině pozitivně, protože jsme slávisti a je to pro nás motivace možná ještě přepnout na vyšší rychlost,“ říká manažer vršovického týmu Daniel Kolman.

„Nemyslím, že jde jen tak nastoupit. Je to o přístupu každého hráče. Za nás léta fantasticky hrál Ivo Ulich - přišel s pokorou a řekl, ať ho ostatní futsal naučí. Jsou to jiné sporty. Sice to vypadá, že když se u toho kope do balónu, tak to musí být stejné, ale není tomu tak. Dobrý fotbalista nemusí být dobrý futsalista a naopak,“ říká Kolman.

Kromě Sparty, za kterou odehrál přes dvě stovky zápasů, se Řepka prosadil i v anglickém West Hamu a italské Fiorentině. V národním dresu nasbíral za sedm let 45 startů.

V poslední době se o Řepkovi mluví v souvislosti s internetovými útoky na bývalou manželku Vlaďku Erbovou. Ve čtvrtek odvolací krajský soud v Brně zrušil původní rozsudek městského soudu, podle kterého měl Řepka strávit půl roku ve vězení, a udělil mu 300 hodin prospěšných prací.

tat, Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme