Satoranský dal Clevelandu 11 bodů, ale na výhru to nestačilo. Chicago bude muset uhájit desáté místo

Basketbalisté Chicaga prohráli v NBA důležitý domácí zápas s Clevelandem 94:103 a umožnili soupeři a také Torontu, aby se přiblížili k jejich desátému místu v tabulce Východní konference. Český reprezentant Tomáš Satoranský podruhé za sebou nastřílel dvouciferný počet bodů, za 25 minut jich nasbíral jedenáct, přidal čtyři asistence a dva doskoky.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Tomáš Satoranský v dresu Chicaga Bulls

Basketbalista Tomáš Satoranský v dresu Chicaga Bulls | Zdroj: Reuters

Cleveland přitom postrádal svého nejlepšího střelce Collina Sextona, ale skvěle ho zastoupil Darius Garland, který dirigoval útok a k devíti asistencím přidal 22 bodů. Chicago se v útoku spíše trápilo.

Chicago na lídra NBA nestačilo. Satoranský si při porážce s Utahem připsal třináct bodů

Číst článek

Zach LaVine sice dal také 22 bodů, ale z toho 18 už ve vyrovnaném prvním poločase. Po změně stran proměnil jen dvě z dvanácti střel. „Tohle nebyl dobrý zápas v útoku pro nikoho z týmu. Neměli jsme vůbec žádný rytmus a útočnou pohodu. Dnes nám to vůbec nešlo,“ řekl trenér Chicaga Billy Donovan.

Satoranský měl nejlepší pasáž na přelomu poločasu, kdy sedmi body a dvěma asistencemi během pěti minut držel Bulls ve vedení 58:55. Pak ale přišla šňůra Clevelandu 9:0 a zlom. Od té chvíle Chicago jen dotahovalo.

Sestřih ze zápasu Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers:

Bulls nyní čeká velmi náročný program, protože během 17 dní sehrají deset zápasů, z toho devět venku. Budou hájit desátou příčku, která jako poslední zaručuje předkolo play off.

Mají na kontě jen o jednu výhru víc než Toronto, které v azylu na Floridě překvapivě zvítězilo nad Denverem 135:111 a utnulo sérii devíti porážek. Raptors už v první půli měli náskok 24 bodů a celkem v zápase trefili 24 trojek s úspěšností 50 procent.

O překvapení se postaralo také Orlando, které udolalo třetí nejlepší tým soutěže Phoenix 112:111. Rozhodující koš dal Francouz Evan Fournier šest sekund před koncem. Celkem zaznamenal 21 bodů, černohorský pivot Nikola Vučevič mu pomohl 27 body a 14 doskoky.

Phoenix přišel o sérii sedmi venkovních výher a toho využil lídr Západní konference Utah, který navýšil náskok po snadné výhře nad oslabeným Brooklynem 118:88. Nets nastoupili bez všech čtyř hvězd Kevina Duranta, Jamese Hardena, Kyrieho Irvinga a Blakea Griffina.

Před Brooklyn se ve Východní konferenci dostalo na druhé místo Milwaukee, které porazilo Boston 121:119. Bucks ubránili poslední dvě střely soupeře a především blok Brooka Lopeze na Marcuse Smarta v bezprostřední blízkosti koše dvě sekundy před koncem zachránil vítězství. Domácím lídrem byl s 27 body a 13 doskoky Khris Middleton, který zastoupil i Janise Adetokunba.

Ten byl velmi dobře bráněný, dal jen 13 bodů a měl pouze 11 střeleckých pokusů, tedy o osm méně, než je jeho průměr. „Zaplať pánbůh, že jsme to nakonec dovedli k vítězství,“ oddechl si Adetokunbo.

Výsledky NBA:
Chicago - Cleveland 94:103 (za domácí Satoranský 11 bodů, 2 doskoky, 4 asistence), Houston - Charlotte 97:122, Indiana - Detroit 116:111, Milwaukee - Boston 121:119, Minnesota - Dallas 108:128, Oklahoma City - Memphis 107:116, Orlando - Phoenix 112:111, Sacramento - Atlanta 110:108, San Antonio - LA Clippers 101:134, Toronto - Denver 135:111, Utah - Brooklyn 118:88.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme