Satoranský už do přípravy před sezonou nezasáhne, ke zbývajícím zápasům neodcestoval

Basketbalista Tomáš Satoranský už si v přípravě na novou sezonu NBA za Chicago nezahraje. Český rozehrávač neodcestoval s dalšími pěti hráči ke zbývajícím dvěma zápasům na palubovce Oklahoma City. Důvod jeho absence a dalších dvou hráčů vedení klubu neoznámilo. Podle listu Chicago Tribune může souviset s obavami z nákazy koronavirem.

Chicago Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský.

Tomáš Satoranský. | Foto: Kamil Krzaczynski | Zdroj: Reuters

Satoranský nastoupil jen v prvním přípravném utkání, v němž Bulls v pátek podlehli Houstonu 104:125.

Chicago v druhém přípravném zápase oplatilo Houstonu porážku. Satoranský nenastoupil

Číst článek

Po tomto zápase se prokázala nákaza koronavirem u jeho spoluhráče Noaha Vonleha, který odehrál v utkání přes jedenáct minut. Vonleha, který se vrátil do Chicaga v říjnu po dvou letech, následně klub propustil.

„Bohužel, měl jsem pozitivní test na covid a můj čas v Bulls vypršel. Díky klubu za všechno. I když to netrvalo dlouho, jsem vděčný za tu příležitost a doufám, že si ještě v NBA někde zahraju,“ uvedl v pondělí na sociální síti Vonleh, který v minulé sezoně působil v Minnesotě a Denveru.

Chicago bez Satoranského se po dvou zápasech s Houstonem utká s Oklahomou City dnes a v pátek. Poslední dva testy vynechají i zranění Thaddeus Young a Denzel Valentine, Garrett Temple, který je v izolaci po pozitivním testu na koronaviru, a Devon Dotson, Adam Mokoka. U nich není důvod absence oficiálně znám.

Do nového ročníku zámořské ligy vstoupí Bulls ve středu 23. prosince zápasem proti Atlantě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme