Basketbalista Satoranský překonal český rekord v NBA, odehrál 45 minut

Basketbalista Tomáš Satoranský vytvořil nový český rekord v počtu odehraných minut v utkání NBA a pomohl Washingtonu k překvapivé výhře 128:110 nad Los Angeles Lakers. Český reprezentant v neděli odehrál 45 minut a 37 vteřin, běhěm nichž nasbíral 11 bodů, čtyři doskoky a pět asistencí.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský nastoupil podruhé za sebou v základní pětce Wizards

Tomáš Satoranský odehrál za Washington 45 minut a 37 vteřin | Foto: Amber Searls-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Pokořil tak 13 let staré maximum Jiřího Welsche, který tehdy v dresu Milwaukee odehrál 43 minut.

Wizards šli do utkání oslabení o čtyři hráče základní rotace, vedle zraněných Dwighta Howarda a Otty Portera chyběli ještě Kelly Oubre a Austin Rivers, jejichž přestup za Trevora Arizu do Phoenixu se dotahuje. Trenér Scott Brooks tak potřeboval hodně vytěžit základní sestavu a nejvíce Satoranského, kterého během hry stáhl na lavičku jen na dvě a půl minuty.

10 bodů, 7 asistencí. Satoranský odehrál nejlepší zápas v sezoně

Číst článek

Jinak český reprezentant stále hrál a především pomáhal Jeffu Greenovi s velmi dobrou obranou LeBrona Jamese. Největší hvězda soutěže tentokrát dala jen 13 bodů, což bylo pro Jamese nejméně od letního příchodu do Lakers. Naopak v dresu Washingtonu zářil John Wall a 40 body a 14 asistencemi řídil první výhru svého týmu za posledních pět zápasů. Bradley Beal přidal 25 bodů, Green dal stejně jako nedávná posila Sam Dekker 20 bodů.

V souboji dvou nejlepších týmů sezony Toronto prohrálo v Denveru 86:95. Pro Raptors to byla druhá porážka za sebou a devátá celkově. Stále jsou v celkovém pořadí soutěže na prvním místě, ale Denver má při stejném počtu porážek o tři odehraná utkání méně. Hosté postrádali zraněné Kylea Lowryho, Freda VanVleeta, Pascala Siakamu a Jonase Valančiunase.

Brooklyn potvrdil dobrou formu a rozstřílel Atlantu 144:127. Šlo už o pátou výhru Nets v řadě, což se jim povedlo poprvé od jara 2015. D'Angelo Russell k tomu přispěl 32 body.
Philadelphia porazila Cleveland 128:105 i díky 22 bodům, 14 asistencím a 11 doskokům Bena Simmonse. Pro něj to byl třetí triple double v sezoně a patnáctý v kariéře.
Dallas přišel o šňůru 11 domácích vítězství a prohrál 113:120 se Sacramentem, když mu nepomohlo ani 28 bodů Luky Dončiče.

NBA:
Brooklyn - Atlanta 144:127, Cleveland - Philadelphia 105:128, Dallas - Sacramento 113:120, Denver - Toronto 95:86, Indiana - New York 110:99, New Orleans - Miami 96:102, Washington - LA Lakers 128:110 (za domácí Satoranský 11 bodů, 5 asistencí, 4 doskoky).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme