Chicagu příprava na NBA nevyšla, podlehlo Houstonu. Satoranský si připsal 11 bodů

Český basketbalový rozehrávač Tomáš Satoranský si připsal v pátečním úvodním přípravném utkání před startem NBA 11 bodů, sedm doskoků a šest asistencí, ale jeho Chicago podlehlo doma Houstonu 104:125. Další z celkem čtyř testů čeká Bulls v neděli opět v hale United Center a soupeřem budou znovu Rockets.

Tento článek je více než rok starý.

Chicago (Aktualizováno: 9:45 12. 12. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Tomáš Satoranský v dresu Chicaga Bulls

Basketbalista Tomáš Satoranský v dresu Chicaga Bulls | Zdroj: Reuters

Satoranský začal na lavičce a vstup do utkání se Bulls nepodařil. Jediný současný český zástupce v NBA se dostal poprvé na hřiště v čase 7:19 za stavu 12:28.

Satoranský po odvolání kouče Chicaga Boylena: Byl to velice důležitý tah, nepřekvapil mě

Číst článek

Chicago ve čtvrté čtvrtině prohrávalo už i o 32 bodů a na korekci skóre se podílel i Satoranský, pro něhož byl závěr utkání díky dvěma trojkám nejvydařenější střeleckou pasáží.

V zápase byl nakonec Satoranský s odehraným časem 25:35 minuty nejvytíženějším hráčem Bulls. Se šesti asistencemi se ze spoluhráčů vyrovnal devětadvacetileté loňské posile z Washingtonu jen další rozehrávač Cobe White, s osmi doskoky jej předčili Daniel Gafford a Noah Vonleh.

S 11 body byl Satoranský šestým nejlepším střelcem Bulls, nejlépe si vedl s 15 body White. Za vítěze dal 17 bodů Bruno Caboclo.

Rozhdující bude forma

Podle nového kouče Chicaga Billyho Donovana, který v létě nahradil Jima Boylena, není nasazení Whitea od začátku oficiálním potvrzením pozice prvního rozehrávače. Rozhodovat bude aktuální forma hráče i fakt, jak si bude rozumět na hřišti se spoluhráči.

„U rozehrávače to není jen o tom, jak hraje on, ale jak se daří týmu,“ řekl Donovan. Dvacetiletého Whitea čeká druhá sezona v NBA.

Chicago má po nedělní odvetě s Houstonem na programu ještě dva přípravné zápasy, ve středu a v pátek nastoupí na hřišti Oklahoma City.

Odložený start NBA kvůli pandemii koronaviru čeká Bulls v noci ze středy na 24. prosince od 2:00 SEČ proti Atlantě.

Poslední zápas hrálo Chicago před přerušením soutěže 10. března, kdy doma porazilo Cleveland 108:103. Jako 11. tým Východní konference se pak mezi 22 celků pro letní dohrávku soutěže nedostalo.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme