‚Tým je sehraný, musíme jen sladit formu.‘ Satoranský se připojil k české basketbalové reprezentaci

Basketbalista Tomáš Satoranský po podpisu smlouvy s Chicagem v NBA ještě potrénoval v Praze individuálně, ale teď už se připravuje s národním týmem v Nymburce. Na srazu reprezentace mimo jiné vysvětloval, proč by český výběr mohl uspět na mistrovství světa v Číně. I když kvůli zranění přišel o jednu z velkých opor Jana Veselého.

Tento článek je více než rok starý.

Nymburk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský

Tomáš Satoranský | Foto: Bob DeChiara-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Tomáš Satoranský byl na velké reprezentační akci bez svého velkého kamaráda Jana Veselého naposledy před dvěma lety na Eurobasketu v Rumunsku a Česko nedosáhlo na vytyčený postup ze skupiny. Stejný cíl má národní tým i pro letošní zářijový světový šampionát.

Přehrát

00:00 / 00:00

K české basketbalové reprezentaci se před MS připojil už i Tomáš Satoranský. Více v reportáži Jakuba Kanty

„Přemýšlel jsem o tom, ale není úplně dobré to srovnávat. Ten tým je dneska úplně jinde,“ řekl Radiožurnálu sedmadvacetiletý pražský rodák.

„Máme Pampiho, Ondru, Blakea, kteří mají zkušenosti i nějaké centimetry navíc, které nám chyběly na mistrovství Evropy 2017. Tehdy to byla první větší akce pro hodně hráčů, za tu dobu vyrostli. Tým je sehraný, jde jen o to, abychom sladili formu na nejdůležitější momenty,“ vysvětlila největší hvězda českého týmu.

Tenkrát v Kluži nebyli kromě Veselého ani Schilb, Balvín a Pumprla, zatímco letos už se tihle tři k národnímu připojili dřív než právě Satoranský. Jediný Čech v NBA s ním má za sebou kvůli regulím zámořské soutěže teprve úvodní trénink.

Velká rána pro basketbalovou reprezentaci. Zraněný pivot Veselý nepojede na mistrovství světa

Číst článek

„Přes léto mám dost natrénováno, takže nebyl žádný problém do toho hned naskočit. S některými spoluhráči se znám i déle než deset let a znám i systémy kouče Ginzburga,“ řekl Satoranský.

Odchovanec USK Praha změnil v letním přestupním období jako chráněný volný hráč v zámoří působiště, když Washington Wizards vyměnil za Chicago Bulls. Pak sám potrénoval a teď už vyhlíží, až si zase zahraje ostré utkání.

„Strašně dlouho jsem nehrál pořádný zápas pět na pět, takže se těším. Před startem mistrovství máme devět přípravných zápasů, což je skvělá porce,“ dodal.

V pražské hale Královka se čeští basketbalisté v rámci přípravy na zářijový světový šampionát v Číně utkají od pátku do neděle postupně s Tuniskem, Polskem a Jordánskem.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme