Tomáš Satoranský se vrátil do základní sestavy Washingtonu, jeho tým zná soupeře pro play-off

Basketbalista Tomáš Satoranský se v NBA vrátil do základní sestavy a v posledním utkání základní části si vylepšil osobní maximum v počtu odehraných minut. Při porážce Washingtonu v hale Orlanda 92:101 strávil jediný Čech v zámoří na palubovce 41 minut a zaznamenal 13 bodů, devět doskoků a čtyři asistence. Wizards skončili v tabulce Východní konference osmí a v 1. kole play-off narazí na třetí nejlepší celek celé soutěže Toronto.

Tento článek je více než rok starý.

Orlando Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský při zápase NBA

Tomáš Satoranský při zápase NBA | Zdroj: Reuters

Kouč týmu z hlavního města USA Scott Brooks šetřil před startem vyřazovací části jak Johna Walla, tak Otto Portera, a Satoranský tak po 29. v sezoně nastoupil v první pětce a byl nejvytíženějším hráčem ze všech. Wizards takřka celý zápas dotahovali. Naposledy se do vedení dostali v úvodu poslední čtvrtiny, pak jim ale odešla střelba (34% z pole) a kvůli tomu skončili na osmém místě.

„Celý zápas se nám nedařilo příliš střelecky,“ přiznal Brooks. Nenašel se nikdo kromě Meekse (s 18 body nejlepší střelec v dresu Washingtonu), kdo by spolehlivě trefoval koš. Soupeř naopak skoro každou akci dohrál k bodům, hlavně když potřeboval. To my ne. Takže byli lepší.“

„Stříleli jsme hrozně nepřesně, ale to se nás bohužel trápí celou sezonu,“ řekl Bradley Beal, který může posuzovat, protože poprvé v kariéře odehrál všech 82 zápasů. „No teď jsme osmí. Nezbývá než to přijmout, připravit se a bojovat,“ velí.

V přímém souboji o poslední místo pro vyřazovací boje v Západní konferenci ukončili čtrnáctileté čekání na postup v Minnesotě. Timberwolves totiž zdolali Denver 112:106 po prodloužení. Jimmy Butler k tomu výběru kouče Toma Thibodeaua pomohl 31 body Karl-Anthony Towns přidal 26 bodů a 14 doskoků. Hosty vedl srbský pivot Nikola Jokič autor 35 bodů a 10 doskoků.

„Myslím, že usnu v noci a pak se vzbudím s brekem,“ začal překvapivě rozhovor s novináři Towns, kterému bylo osm let, když byla Minnesota naposledy v play-off.

„Jsme hrdý na to, co se nám povedlo, a dost mě to vzalo,“ dodal dvaadvacetiletý pivot. „Náš výkon byl opravdu dobrý, ale oni byli prostě ještě lepší. Na konci dokázali lépe proměňovat. Blahopřeju,“ popřál soupeři sportovně Will Barton z Nuggets.

Šestnáctou výhru v řadě slaví ve Philadelphii, 76ers totiž přejeli Milwaukee 130:95 a zajistili si třetí místo na východě. Střídající Markelle Fultz, poslední jednička draftu, sice většinu sezony promarodil, ale teď se stal nejmladším (19 let, 317 dní) hráčem v historii NBA, který dosáhl na triple double.

Zapsal totiž 13 bodů a po 10 doskocích a asistencích. Bucks skončili sedmí a čeká je souboj s Bostonem. 76ers vyzvou Miami, které přetlačilo Toronto 116:109 po prodloužení.

Russell Westbrook ve druhé sezoně základní části po sobě dokázal udržet triple double v průměru, což se předtím nikomu nepovedlo. Oklahoma na závěr porazila Memphis 137:123, když americký reprezentant zapsal šest bodů, 20 doskoků a 19 asistencí.

Paul George velel 40 body. Thunder se posunuli až na 4. místo Západní konference a na úvod vyřazovací části je čeká Utah, který v přímém souboji o třetí příčku nestačil na Portland 93:102. Tral Blazers změří síly s New Orleans.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme