Takhle to mají všichni hráči v NBA, vysvětluje Satoranský, proč nemůže trénovat s národním týmem

Basketbalová reprezentace je před pokračováním kvalifikace mistrovství světa v kompletním složení. Na soustředění v Poděbradech se hlásil už i Tomáš Satoranský. A tak trochu na zapřenou. Nemá totiž stejně jako ostatní hráči s platným kontraktem v NBA povolení připojit se k národnímu týmu před 27. červnem a to přesto, že jeho zaměstnavateli Washingtonu by to nevadilo.

Tento článek je více než rok starý.

Poděbrady Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský a trenér Ronen Ginzburg.

Tomáš Satoranský a trenér Ronen Ginzburg. | Foto: Václav Mudra | Zdroj: ČBF

Basketbalista Tomáš Satoranský se připojil k národnímu týmu, ale nejen trénovat by s ním až do příštího pondělí za určitých podmínek neměl. Protože nemá stejně jako ostatní hráči z NBA povolení od vedení soutěže.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, proč Tomáš Satoranský netrénuje naplno s národním týmem a co říká na svoji budoucnost v NBA

„Je to maličká komplikace,“ říká rozehrávač basketbalové reprezentace Tomáš Satoranský jedna z posledních posil na srazu národního týmu před závěrem první části kvalifikace mistrovství světa.

V zámořské NBA má třicetiletý pražský rodák platnou smlouvu do konce tohoto měsíce.

„To není jen na Washingtonu, takhle to mají všichni hráči v NBA. Existuje určité pravidlo, že hráč se může připojit pět dní před oficiálním zápasem. Já kluky znám, trénoval jsem s nima spoustu let a všechny systémy mám zažitý,“ vysvětluje Satoranský.

Připravit se musí

Trénovat by zkušený basketbalista beztak na novou sezonu potažmo zářijový domácí evropský šampionát i z vlastní vůle musel a navíc sám, proto se rozhodl, že tento model pro něj bude lepší.

„Můžu se přidat k nějakým kontaktním akcím, hry pět na pět, takže budu určitě něco dělat, abych zůstal v basketbalovém rytmu,“ vysvětluje Tomáš Satoranský, a než odběhne na minimálně rozcvičku s národním týmem, odpoví ještě na otázku ohledně své basketbalové budoucnosti.

Společné působení s Veselým v Barceloně? Naše spolupráce je lákadlo pro týmy v Evropě, ví Satoranský

Číst článek

K informacím serveru eurohoops.net o jeho návratu do Barcelony ale jen lakonicky dodá: Nebudu nic komentovat, nic v tom nehledejte a už se neptejte!

A jak se zdá, víc zatím neví ani jeho spoluhráči. „Já nic nevím, já před chvílí přijel,“ dodává Patrik Auda.

Co je jisté Tomáš Satoranský povede 1. července basketbalovou reprezentaci v Pardubicích do kvalifikace mistrovství světa s Bosnou a Hercegovinou, o tři dny později v Litvě.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme