Satoranský v NBA opět mění dres, český basketbalista se z New Orleans stěhuje do Portlandu

Český basketbalista Tomáš Satoranský znovu změní své působiště v NBA. Třicetiletý rodák z Prahy je podle zámořských novinářů z ESPN součástí výměny mezi New Orleans Pelicans a Portland Trail Blazers. Oba kluby však informaci zatím oficiálně nepotvrdily.

Portland (Aktualizováno: 19:12 8. 2. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský pomohl devíti body Pelicans k výhře

Tomáš Satoranský | Foto: Mike Watters-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Třicetiletý rozehrávač Satoranský působí v zámoří od roku 2016. První tři sezony odehrál za Washington Wizards.

Satoranský po 24 dnech naskočil do zápasu NBA, Clippers předvedli největší obrat v historii klubu

Číst článek

Před necelými třemi lety přestoupil do Chicaga Bulls, kde podepsal tříletý kontrakt s ročním platem 10 milionů dolarů, ale před startem tohoto ročníku byl vyměněn do New Orleans.

V týmu Pelicans se však český univerzál příliš neprosadil a většinu zápasů v aktuální sezoně sledoval pouze z lavičky náhradníků.

Satoranský prožíval v New Orleans jednu z nejslabších sezon v zámoří. V tomto ročníku nastoupil k 32 duelům a nasbíral průměry 2,8 bodu, dva doskoky a 2,4 asistencí na zápas. Horší statistiky měl jen v nováčkovské sezoně 2016/17.

Před pár dny umístil zkušený reprezentant na svůj twitterový účet citát britského komika Rickyho Gervaise. „Pokud se dokážeš smát tváří v tvář nepřízni osudu, jsi neprůstřelný.“

“If you can laugh in the face of adversity, you’re bullet-proof.” Ricky Gervais

05:37 – 07. 02. 2022

8 126

Velká výměna

Součástí výměny sedmi hráčů je především portlandský střelec C.J. McCollum, který byl hlavním tahounem s Damianem Lillardem.

Full trade, per sources:
Blazers: Josh Hart, Tomas Satoransky, Nickeil Walker-Alexander, Didi Louzada, 2022 protected first-round pick, two second-round picks.
Pelicans: CJ McCollum, Larry Nance, Tony Snell.

17:08 – 08. 02. 2022

3825 25304

Do týmu Trail Blazers odchází vedle Satoranského i Nickeil-Alexander Walker, Josh Hart a Didi Louzada. Portland získal od Pelicans i právo v prvním kole draftu a dvě volby v druhém kole. Do New Orleans míří vedle McColluma také Larry Nance a Tony Snell.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme