Nejdelší utkání. Pro Satoranského v dresu Washingtonu skončilo až po třetím prodloužení

Basketbalisté Washingtonu s Tomášem Satoranským v základní sestavě museli odehrát nejdelší utkání v tomto ročníku NBA. Až po třetím prodloužení se mohli radovat z vítězství nad Phoenixem 149:146. Český rozehrávač opět vylepšil svůj rekord v počtu odehraných minut a některá sezónní maxima. Hlavní zásluhu na ukončení série proher Wizards měl Bradley Beal, který poprvé v kariéře zkompletoval triple double.

Tento článek je více než rok starý.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bradley Beal střílí na koš v zápase s Phoenixem Suns

Bradley Beal střílí na koš v zápase s Phoenixem Suns | Foto: Nick Wass | Zdroj: ČTK/AP

Pro Wizards, kterým scházel kvůli nemoci kapitán John Wall a místo něj tak dostal prostor v základu Tomáš Satoranský, to byla teprve druhá výhra z posledních osmi zápasů. Naopak Suns padli po čtyřech triumfech za sebou. Nic platných nebylo 33 bodů a 14 asistencí Devina Bookera, ani 26 bodů a 17 doskoků Deandreho Ayton, Kelly Oubre přispěl z lavičky 20 body.

Houston nasázel Washingtonu trojkový rekord NBA, Satoranský odehrál 21 minut

Číst článek

Tolik bodů celkově (295) fanoušci neviděli v jednom utkání zámořské soutěže už deset let. Nemuselo to tak být, kdyby osm sekund před koncem poslední čtvrtiny trefil Satoranský trojku. Celkem odehrál sedmadvacetiletý pražský rodák 48 minut a sedm sekund a při padesátiprocentní střelbě zaznamenal 17 bodů a devět asistencí, což jsou jeho nové letošní osobní rekordy. Přidal ještě čtyři doskoky a jeden zisk.

Bradley Beal se blýskl 40 body a k tomu ještě novými osobními maximy 11 doskoky a 15 asistencemi, ale také spáchal osm ztrát. Pivot Thomas Bryant předvedl perfektní střelbu, když neminul ani jednu ze 14 střel a dostal se na svůj rekord 31 bodů, k tomu ještě doskočil 13 míčů.

„Je to skvělé. Ale jak se mi to povedlo, se mě neptejte,“ uvedl Bryant, který je v lize druhým rokem. „Ten zápas mě pohltil a já se do něj nechal vtáhnout. Prostě jsem v jednu chvíli cítil, že jsem chytil rytmus, tak jsem toho využil a dopadlo to takhle.“

.@Bradley Beal with his first career triple-double and your @Biofreeze Performance of the Night.

#WizSuns | #DCFamily

05:15 – 23. 12. 2018

49 170

Oklahoma zvítězila na palubovce Utahu 107:106 a to hlavně díky Paulu Georgeovi, který měl na kontě 43 bodů, 14 doskoků, šest asistencí a pět zisků. Russell Westbrook mu sekundoval osmi body, 12 doskoky a devíti asistencemi. James Harden řídil výhru Houstonu Rockets nad San Antoniem 108:101 39 body a deseti asistencemi.

LeBron James pomohl dvaadvaceti body Los Angeles Lakers k vítězství nad New Orleans Pelicans

Číst článek

Nejtěžší porážku v ročníku schytali basketbalisté Denveru, přesto zůstali v čele Východní konference. Nuggets prohráli v Los Angeles s Clippers 111:132, i proto, že byl pivot Nikola Jokič ve třetí čtvrtině vyloučen. Vítězové posledních dvou let Golden State zvítězili nad Dallasem 120:116. Kevin Durant se na tom podílel 29 body, 12 doskoky a osmi asistencemi.

Milwaukee prohrálo v Miami 87:94, když se jeho hráčům nedařila střelba z dálky, protože trefili ze 43 trojkových pokusů jen devět. A nedařilo se ani vůbec nejlepšímu klubu v NBA Torontu. Raptors prohráli ve Philadelphii 101:126. V dresu 76ers byl hodně vidět Ben Simmons autor 26 bodů, 12 doskoků a osmi asistencí, Joel Embid obstaral 27 bodů a 11 doskoků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme