VIDEO: Ferguson neustál příval úderů a překvapivě prohrál. Gaethje slaví prozatímní titul šampiona UFC

Poměrně překvapivým výsledkem skončil MMA zápas o prozatímního šampiona UFC lehké váhy mezi Tony Fergusonem a Justinem Gaethjem. Prvně jmenovaný nepotvrdil roli papírového favorita a podlehl svému krajanovi v pátém kole poté, co zápas ukončil rozhodčí.

Jacksonville (Aktualizováno: 16:21 10. 5. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Galavečer UFC 249 poutal zvýšenou pozornost hned z několika důvodů. Byla to první velká sportovní akce v době stále probíhající pandemie koronaviru, ale také souboj o prozatímní titul šampiona lehké váhy.

Dvořákovi premiéra v UFC vyšla na výbornou. ‚Zápas jsem si užil,‘ hlásil po výhře nad Brazilcem

Číst článek

Tím je sice stále dosud neporažený zápasník Chabib Nurmagomedov, ale protože nemohl k zápasu proti Fergusonovi nastoupit, aby svůj pás obhájil, zaskočil za něj právě Gaethje.

Jedenatřicetiletý náhradník z Arizony ale všechny překvapil, když během pětikolové bitvy Fergusona totálně zaskočil a uštědřil mu tak vůbec první prohru od roku 2012.

Rozhodlo se v 5. kole

Zápas nakonec musel ukončit rozhodčí, protože Gaethje se přesnými údery vepsal do Fergusonovi tváře natolik významným písmem, že o vítězi bylo rozhodnuto. Poražený „El Cucuy“ (Fergusonova přezdívka) byl hodně frustrovaný a v prvních chvílích jen hořce trávil prohru. Gaethje se stal prozatímním šampionem v lehké váze a v dalším souboji se s největší pravděpodobností utká s již zmiňovaným Nurmagomedovem z Dagestánu.

„Žijeme v jiném světě, než jaký byl před dvěma měsíci. Ale ten systém funguje. A do příští soboty dokážeme, že profesionální sport se může bezpečně vrátit,“ konstatoval prezident UFC Dana White.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme