První alpskou etapu Tour vyhrál Quintana. Dál vede Alaphilippe, na druhé místo se dostal Bernal

První alpskou etapu Tour de France s třemi náročnými stoupáními vyhrál po sólovém úniku necelých 30 kilometrů před cílem Kolumbijec Nairo Quintana. Po 18 etapách je v čele i nadále Francouz Julian Alaphilippe, na průběžné druhé místo se probojoval Kolumbijec Egan Bernal. Roman Kreuziger se skupiny největších favoritů na celkové prvenství neudržel a ztratil na ni téměř pět minut.

Tento článek je více než rok starý.

Valloire (Francie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kolumbijec Nairo Quintana

Kolumbijec Nairo Quintana | Zdroj: Reuters

Vítěz Gira i Vuelty Quintana, jenž na Tour dvakrát obsadil celkové druhé místo, nastoupil v průběhu závěrečného 23 km dlouhého stoupání na Galibier a zajistil si třetí dílčí triumf na „Staré dámě“.

Vytlačení ze silnice a oplácení. Rowe a Martin byli kvůli vzájemné potyčce vyloučeni z Tour de France

Číst článek

V průběžném pořadí se posunul z dvanácté na sedmou příčku. Se ztrátou více než minuty a půl na Quintanu dorazil do cíle Francouz Romain Bardet, třetí byl Kazach Alexej Lucenko.

Z kandidátů na celkové prvenství si nejvíce polepšil dosud pátý Bernal, jenž na ostatní favority najel přes půl minuty a z pátého místa poskočil na druhé.

Na Alaphilippa ztrácí minutu a půl, před třetím obhájcem vítězství a svým kolegou týmu Ineos Britem Geraintem Thomasem má náskok pěti sekund.

Jediný český zástupce v pelotonu Kreuziger se před závěrečným stoupáním dvakrát dokázal vrátit do skupiny jezdců, kteří se soustředí na celkové pořadí. Nakonec se jich ale neudržel a cílem projel na 24. místě s více než desetiminutovou ztrátou na vítěze. V průběžném hodnocení zůstal patnáctý, za Alaphilippem zaostává o 17 minut.

Tour de France - 18. etapa (Embrun - Valloire, 208 km):
1. Quintana (Kol./Movistar) 5.34.15, 2. Bardet (Fr./AG2R La Mondiale) -1.35, 3. Lucenko (Kaz./Astana) -2.28. 4. Kämna (Něm./Sunweb) -2.58, 5. Caruso (It./Bahrajn-Merida) -3.00, 6. Benoot (Belg./Lotto-Soudal), 7. Woods (Kan./EF Education First), 8. Bernal (Kol./Ineos), 9. Pauwels (Belg./CCC) všichni -4.46, 10. Kruijswijk (Niz./Jumbo-Visma) -5.18, ...24. Kreuziger (ČR/Dimension Data) -10.12.
Průběžné pořadí: 1. Alaphilippe (Fr./Deceuninck-Quick-Step) 75.18.49, 2. Bernal -1.30, 3. Thomas (Brit./Ineos) -1.35, 4. Kruijswijk -1.47, 5. Pinot (Fr./Groupama-FDJ) -1.50, 6. Buchmann (Něm./Bora-hansgrohe) -2.14, 7. Quintana -3.54, 8. Landa (Šp./Movistar) -4.54, 9. Urán (Kol./EF Education First) -5.33, 10. Valverde (Šp./Movistar) -5.58, ...15. Kreuziger -17.00.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme