Ineos si spravil chuť, 18. etapu vyhrál Kwiatkowski před Carapazem. Roglič si pohlídal vedení

Závěrečnou alpskou zkoušku na Tour de France ovládli cyklisté týmu Ineos. Vítězem 18. etapy se stal po úspěšném úniku Michal Kwiatkowski, který dojel do cíle společně s týmovým kolegou Richardem Carapazem, jenž se dostal do čela soutěže o nejlepšího vrchaře. Favorité na celkové pořadí dojeli pohromadě, ve žlutém zůstává Slovinec Primož Roglič.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Kwiatkowski (vpravo) v objetí s Richardem Carapazem při projetí cílem 18. etapy

Peloton na Tour de France | Foto: AP/Stephane Mahe | Zdroj: ČTK

Po středeční královské etapě čekal cyklisty 175 kilometrů dlouhý úsek z Méribelu do La Roche-sur-Foron. Na prvních třech vrchařských prémiích dominoval vítěz 12. etapy Marc Hirschi a blížil se v průběžném pořadí jezdci v puntíkatém dresu Tadeji Pogačarovi.

Tři místa pro tři lídry celkového pořadí. Královskou 17. etapu Tour vyhrál López, druhý dojel Roglič ve žlutém

Číst článek

Ve sjezdu z vrcholu Col de Saisies ale Hirschi spadl a ztrátu už proti spolupracující dvojici z Ineosu nedohnal. Do čela vrchařské soutěže se tak nakonec posunul Venezuelan Carapaz, který byl v úniku ve třetí etapě v řadě. O dva body zpět je Pogačar.

Ve finiši si na oplátku pohlídal svůj první triumf na Staré dámě Kwiatkowski. „Nemůžu ani vyjádřit, jak jsem vděčný Richardovi i celému týmu. V cyklistice jsem zažil hodně krásných okamžiků, ale tohle je něco výjimečného,“ zářil v cíli bývalý mistr světa.

Tým Ineos si tak alespoň částečně spravil chuť po odstoupení svého lídra a obhájce titulu Egana Bernala.

Ve spurtu skupiny favoritů o třetí místo byl nejrychlejší Wout van Aert. Další pozice patřily dvěma vedoucím závodníkům celkového pořadí Rogličovi a Pogačarovi.

V pátek čeká na peloton mírně zvlněná etapa z Bourg-en-Bresse do Champagnole. V sobotu je na programu časovka.

Cyklistický závod Tour de France - 18. etapa Méribel - La Roche-sur-Foron (175 km):
1. Kwiatkowski (Pol./Ineos Grenadiers) 4:47:33, 2. Carapaz (Ekv./Ineos Grenadiers) stejný čas, 3. Van Aert (Belg./Jumbo-Visma) -1:51, 4. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma), 5. Pogačar (Slovin./SAE Team Emirates) oba -1:53, 6. Porte (Austr./Trek-Segafredo), 7. Mas (Šp./Movistar), 8. Landa (Šp./Bahrajn-McLaren), 9. Caruso (It./Bahrajn-McLaren), 10. Dumoulin (Niz./Jumbo-Visma) všichni -1:54, ...24. Hirt (ČR/CCC) -4:34, 148. Kreuziger (ČR/NTT) -31:32.

Průběžné pořadí:
1. Roglič 79:45:30, 2. Pogačar -57, 3. López (Kol./Astana) -1:27, 4. Porte -3:06, 5. Landa -3:28, 6. Mas -4:19, 7. A. Yates (Brit./Mitchelton-Scott) -5:55, 8. Urán (Kol./EF) -6:05, 9. Dumoulin -7:24, 10. Valverde (Šp./Movistar) -12:12, ...68. Hirt -3:24:20, 108. Kreuziger -4:34:22.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme