Klobouk dolů před Jumbem, k ostatním nejsme daleko, říká Kreuziger před třetí etapou Tour de France

V porovnání s ostatními týmy na Tour de France má stáj, za kterou jezdí Roman Kreuziger, odlišné cíle. Jihoafrická Dimension Data je skromnější a na své dny teprve čeká.

Binche (Belgie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dimension Data v týmové časovce.

Dimension Data v týmové časovce. | Foto: Christian Hartmann | Zdroj: Reuters

Roman je náš nejlepší vrchař. Tým ho dobře chránil během úvodní etapy. Ve sprinterských etapách je naším hlavním cílem nějak zásadně neztratit. A až přijdou větší kopce a horské etapy, chceme, aby se posouval pořadím. Kdyby tenhle plán nevyšel, pojede náš tým na vítězství v jednotlivých etapách,“ říká sportovní manažer Dimension Data Gno van Oudenhove o plánech a následujících dnech Tour de France.

Přehrát

00:00 / 00:00

Klobouk dolů před Jumbem, k ostatním nejsme daleko, říká Kreuziger před třetí etapou Tour de France

Kreuziger je vrchař, kopce jsou ještě relativně daleko, a tak je nutné pro tuhle jihoafrickou stáj začátek závodu spíš tak nějak přežít. Což se během týmově časovky ve druhé etapě se ztrátou necelé minuty na vítěze relativně povedlo.

„Klobouk dolů před Jumbem, kteří mají opravdu kvalitní tým. K ostatním nejsme myslím daleko,“ nachází pozitiva Roman Kreuziger, který v celkovém pořadí ztrácí přes minutu na vedoucího Nizozemce Teunissena. V pondělí se peloton přesune z Belgie do Francie a už v ní do konce Tour zůstane.

Teunissen pojede nadále ve žlutém, jeho stáj Jumbo vyhrála na Tour týmovou časovku

Číst článek

Musíme naše plány upravovat průběžně během závodu. Záleží na profilu trati, jestli se jede po rovině nebo ne. A tak se i podle etap mění role jednotlivých cyklistů,“ popisuje strategii sportovní manažer Kreuzigerova týmu.

Třetí etapa s cílem jižně od Remeše bude vyhovovat v závěru spurterům a Dimension Data nemusí být bez šance, vždyť v úvodní rovinaté etapě dojel Kreuzigerův kolega Nizzolo do cíle těsně pod stupni vítězů - čtvrtý.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme