V dramatickém spurtu sedmé etapy Tour byl nejrychlejší Groenewegen. Kreuziger dojel v hlavním poli

Sedmou etapu Tour de France vyhrál v hromadném spurtu Dylan Groenewegen z týmu Jumbo. V těsném dojezdu předstihl Caleba Ewana i nositele zeleného trikotu Petera Sagana. Jediný Čech v pelotonu Roman Kreuziger dojel v hlavním balíku na 52. místě.

Paříž (Aktualizováno: 18:35 12. 7. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Závěrečný spurt sedmé etapy Tour de France

Závěrečný spurt sedmé etapy Tour de France | Foto: GONZALO FUENTES | Zdroj: Reuters

Na peloton čekala v pátek nejdelší etapa letošní Tour, trasa z Belfortu do cílového města Chalon-sur-Saône měřila 230 km. Převážně rovinatý profil tratě nabídl pouze tři vrchařské prémie nižší kategorie, a tak si peloton navzdory délce etapy odpočinul po čtvrteční první horské zkoušce.

Kopec prudký jako střecha domu. První horská etapa Tour končila stoupáním se sklonem 24 procent

Číst článek

Sedmou etapu strávila takřka celou v úniku dvojice Stephane Rossetto a Yoann Offredo. Peloton si ale situaci pohlídal a oba uprchlíky dostihl zhruba deset kilometrů před cílovou páskou.

Groenewegen v koncovce prokázal, že se už plně zotavil z nešťastného pádu ve vysoké rychlosti z bruselského úvodu Tour. „Mezi mnou a Calebem je to vždycky hodně těsné, tentokrát mi to vyšlo,“ pochvaloval si v cíli. „V sobotu jsem v Bruselu pěkně tvrdě spadl, teď už jsem ale jenom vděčný. Tým pro mě pracoval úplně neuvěřitelně,“ dodal.

Ve žlutém dresu pro vedoucího závodníka pojede i v osmé etapě Ital Giulio Ciccone. V sobotu čeká peloton opět více kopců. Na 200 kilometrech trasy do Saint-Étienne je připraveno pět horských prémií druhé a dvě třetí kategorie.

Cyklistický závod Tour de France - 7. etapa (Belfort - Chalon-sur-Saone, 230 km):
1. Groenewegen (Niz./Jumbo-Visma) 6:02:44, 2. Ewan (Austr./Lotto-Soudal), 3. Sagan (SR/Bora-hansgrohe), 4. Colbrelli (It./Bahrajn-Merida), 5. Philipsen (Belg./SAE Emirates), 6. Viviani (It./Deceuninck-Quick Step), 7. Nizzolo (It./Dimension Data), 8. Stuyven (Belg./Trek-Segafredo), 9. Matthews (Austr./Sunweb), 10. Kristoff (Nor./SAE Emirates), ...52. Kreuziger (ČR/Dimension Data) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí:
1. Ciccone (It./Trek-Segafredo) 29:17:39, 2. Alaphilippe (Fr./Deceuninck-Quick Step) -6, 3. Teuns (Belg./Bahrajn-Merida) -32, 4. Bennett (N. Zél./Jumbo-Visma) -47, 5. Thomas (Brit./Ineos) -49, 6. Bernal (Kol./Ineos) -53, 7. Pinot (Fr./Groupama-FDJ) -58, 8. Kruijswijk (Niz./Jumbo-Visma) -1:04, 9. Woods (Kan./EF Education First) -1:13, 10. Urán (Kol./EF Education First) -1:15, ...28. Kreuziger -3:05.

mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme