První etapa Tour přinesla déšť i pády, žlutý trikot poprvé v kariéře oblékne Kristoff

Úvodní etapu cyklistické Tour de France ovládl v závěrečném spurtu Nor Alexander Kristoff a po čtvrtém dílčím triumfu v slavném závodě oblékne poprvé v kariéře žlutý trikot. Deštivou etapu okolo Nice poznamenalo několik pádů na kluzkém asfaltu.

Tento článek je více než rok starý.

Nice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexander Kristoff v cíli první etapy.

Alexander Kristoff v cíli první etapy. | Foto: Christophe Petit Tesson | Zdroj: Reuters

Jezdci na Azurovém pobřeží absolvovali tři padesátikilometrové okruhy. V hromadném finiši zaskočil favorizované spurtéry třiatřicetiletý Kristoff, jenž v závěrečných metrech přesprintoval mistra světa v silničním závodě Dána Madse Pedersena.

Startuje Tour, jakou svět nepamatuje. ‚Pokud se vše povede, dojedeme do Paříže,‘ říká Kreuziger

Číst článek

„Lepší začátek si nedokážu představit. Splnil se mi sen, navíc jsem k etapovému triumfu přidal i žlutý trikot. Poslední kilometr jsem byl sám, ale cítil jsem se silný a vyvezl jsem se za Peterem Saganem. Měl jsem dost sil to dokončit, ačkoli příprava na Tour nebyla nic moc,“ řekl Kristoff.

Nejslavnější cyklistický závod světa začal kvůli pandemii koronaviru s dvouměsíčním zpožděním a za přísných hygienických opatřeních.

V pelotonu jsou i dva čeští jezdci Jan Hirt s Romanem Kreuzigerem. V neděli čeká na závodníky první horská etapa s dvěma náročnými stoupáními.

Cyklistický etapový závod Tour de France - 1. etapa: Nice - Nice (156 km):
1. Kristoff (Nor./SAE Team Emirates) 3:46:23, 2. Pedersen (Dán./Trek-Segafredo), 3. Bol (Niz./Sunweb), 4. Bennett (Ir./ Deceuninck-Quick-Step), 5. Sagan (SR/Bora-hansgrohe), 6. Viviani (It./Cofidis), 7. Nizzolo (It./NTT Pro Cycling), 8. Coquard (Fr./B&B Hotels-Vital Concept), 9. Turgis (Fr./Total Direct Energie), 10. Stuyven (Belg./Trek- Segafredo) všichni stejný čas, ...103. Hirt (ČR/CCC) -2:57, 127. Kreuziger (ČR/NTT Pro Cycling) -3:23.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme