V sestavě Dimension Data pro Tour de France chybí Cavendish, Kreuziger bude útočit na desítku

Britský cyklista Mark Cavendish chybí v sestavě týmu Dimension Data pro Tour de France. Vyhlášený spurtér tak nedostane šanci překonat rekordních 34 etapových prvenství Eddyho Merckxe, od nějž ho dělí čtyři vítězství. Jihoafrická stáj bude na francouzských silnicích sázet na Romana Kreuzigera, který se už čtyřikrát prosadil do nejlepší desítky konečného pořadí.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský cyklista Mark Cavendish na trati Tour de France 2016.

Britský cyklista Mark Cavendish na trati Tour de France 2016. | Zdroj: Reuters

Tři etapy na Tour dokázal vyhrát Edvald Boasson Hagen, dva dílčí triumfy má na kontě Stephen Cummings. Slavný závod začne v sobotu v Bruselu, Kreuziger by měl být jediným Čechem ve startovním poli.

Bez Frooma, ale s uzdraveným Thomasem. Kreuziger favorizuje na Tour jezdce týmu Ineos

Číst článek

Čtyřiatřicetiletý Cavendish nechyběl na Tour od roku 2007, před třemi lety se dostal na druhé místo v pořadí etapových vítězství za Merckxe. Od té doby ale etapu nevyhrál.

Předloni u čtyřnásobného mistra světa a dráhového olympijského medailisty z Ria lékaři objevili vir Epstein-Barrové, který způsobuje únavu a záněty.

Vedle Cavendishe chybí v osmičlenné sestavě Dimension Data také Louis Meintjes, v minulosti v celkovém pořadí Tour dvakrát osmý. Letos jihoafrického jezdce pronásledovala zranění.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme