Dvojitou porci Mont Ventoux zdolal nejrychleji Van Aert, žlutý dres drží i nadále Pogačar

Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu Wout van Aert dominoval v 11. etapě Tour de France a po dvojitém výšlapu na kopec Mont Ventoux mohl v cíli slavit s rukama nad hlavou. Šestadvacetiletý Belgičan zvítězil s náskokem minuty a 14 vteřin před francouzsko-nizozemskou dvojicí Kenny Elissonde a Bauke Mollema. Vedoucí muž celkového pořadí Slovinec Tadej Pogačar dojel na čtvrtém místě a žlutý dres udržel.

Tento článek je více než rok starý.

Malaucene (Francie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu Van Aert opět potvrdil pověst skvělého univerzála. Den poté, co finišoval druhý za britským spurterém Markem Cavendishem, v úterý upláchl všem vyhlášeným vrchařům.

Není to pro cyklistiku dobré, kritizuje Van der Poela legendární Merckx. Cavendish je zázrak, dodal

Číst článek

Do cíle 198,9 km dlouhé etapy dojel s náskokem 1:14 minuty před dvojicí jezdců Trek-Segafredo Kennym Elissondem a Baukem Mollemou a vybojoval čtvrtý etapový vavřín na Tour.

S Pogačarem v úterý udrželi po dvou stoupáních na 1910 metrů vysoký ikonický vrchol v Provence kontakt jen Rigoberto Urán, který nyní na druhém místě ztrácí 5:18 minuty, třetí Jonas Vingegaard a čtvrtý Richard Carapaz.

Wout van Aert zvládl všechna kopcovitá stoupání v 11. etapě průměrem přes 22 kilometrů v hodině. Z kopce se pak Belgičan řítil téměř stokilometrovou rychlostí.

Dán Vingegaard v druhém výjezdu na Mont Ventoux na Slovince zaútočil, ve sjezdu ho ale skupinka rivalů opět dostihla. Po úterní desáté etapě druhý Ben O'Connor výrazně ztratil a propadl se na páté místo.

V sanitce v úterý Tour opustil po dalším pádu německý cyklista Tony Martin. Bývalý časovkářský mistr světa, jehož poslala na zem hned v první etapě neopatrná fanynka, vyjel v úvodní části etapy ze silnice a skončil v příkopu.

Otřeseného šestatřicetiletého jezdce stáje Jumbo-Visma s krvácejícími zraněními na rukou a nohou na místě ošetřili záchranáři a poté ho na nosítkách z místa odvezli.

Cyklistický závod Tour de France - 11. etapa Sorgues - Malaucene (198,9 km):
1. Van Aert (Belg./Jumbo-Visma) 5:17:43, 2. Elissonde (Fr./Trek-Segafredo), 3. Mollema (Niz./Trek-Segafredo) oba -1:14, 4. Pogačar (Slovin./SAE Team Emirates), 5. Urán (Kol./EF Education-Nippo), 6. Carapaz (Ekv./Ineos Grenadiers), 7. Vingegaard (Dán./Jumbo-Visma) všichni -1:38, 8. Lucenko (Kaz./Astana-Premier Tech), 9. Kelderman (Niz./Bora-hansgrohe) oba -1:56, 10. Mas (Šp./Movistar) -3:02.

Průběžné pořadí:
1. Pogačar 43:44:38, 2. Urán -5:18, 3. Vingegaard -5:32 4. Carapaz -5:33, 5. O'Connor (Austr./AG2R-Citroën) -5:58, 6. Kelderman -6:16, 7. Lucenko -6:30, 8. Mas -7:11, 9. G. Martin (Fr./Cofidis) -9:29, 10. Bilbao (Šp./Bahrajn Victorious) -10:28.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme