Šampaňské k snídani nebo vytleskávání po vzoru Islanďanů. Fanoušci na Tour de France se baví různě

Dlouho ticho, tlesknout nad hlavou a pak postupně zrychlovat. Tenhle styl sportovního fandění proslavili Islanďané. Dají se tak ale podporovat i cyklisté, jak se ukázalo během pondělní třetí etapy Tour de France.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třetí etapa Tour de France, ve žlutém trikotu jede Mike Teunissen

Třetí etapa Tour de France, ve žlutém trikotu jede Mike Teunissen | Foto: CHRISTIAN HARTMANN | Zdroj: Reuters

V místě spurterské prémie třetí etapy vládla zelená, což je i barva dresu určeného nejlepšímu sprinterovi slavného závodu. Diváci si krátili čekání na příjezd pelotonu například poslechem postaršího páru, který hrál na klávesy a tahací harmoniku.

Přehrát

00:00 / 00:00

František Kuna zachytil ve své reportáži atmosféru třetí etapy Tour de France

„Přijeli jsme se podívat na sprint. Vyhraje Bernal, možná Sagan by mohl získat body,“ řekl Radiožurnálu muž v čepici připomínající svými barvami belgickou vlajku.

„Byli jsme tu přes noc, objednali jsme si hotel se snídaní. V klidu jsme se najedli, vyrazili sem a pak se vracíme do Belgie,“ doplnil ho druhý příznivec cyklistiky.

„Velký start byl v Bruselu, kam to máme blíž, ale rozhodli jsme se přijet sem do kraje šampaňského,“ vysvětlil první fanoušek, ačkoliv právě držel v ruce místo šampaňského pivo. „Pili jsme ho ráno, po snídani. Tedy vlastně ke snídani jsme pili šampaňské. Takhle se žije v Belgii,“ řekl s úsměvem.

To už si ale doprostřed silnice stoupl muž v červeném tričku, tleskl nad hlavou a postupně zapojil i přítomné diváky. I takhle se fandí na Tour de France.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme