Hvězdný Ineos má před Tour de France další problém. Po Froomeovi skončil v nemocnici obhájce Thomas

Elitní cyklistickou stáj Ineos necelé tři týdny před vrcholem sezony Tour de France postihla další pohroma. Po Chrisi Froomeovi, jenž před týdnem při sjezdu narazil do zdi domu, zotavuje se z mnoha zlomenin a má po sezoně, v úterý skončil v nemocnici Geraint Thomas, loňský šampion „Staré dámy“. Zraněn by neměl být vážně, nicméně po pádu ze závodu Kolem Švýcarska odstoupil.

Tento článek je více než rok starý.

Arlesheim (Švýcarsko) (Aktualizováno: 21:05 18. 6. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Geraint Thomas na Tour de France 2018

Geraint Thomas na Tour de France 2018 | Foto: Rebecca Naden | Zdroj: Reuters

Kapitán Ineosu Froome nebude moci závodit nejméně půl roku. Thomas měl být proto lídrem britského týmu na Tour de France, ale po úterním pádu visí nad jeho startem otazník. „Byl donucen vzdát další etapy Kolem Švýcarska. Vypadal vyděšeně, ale po pádu mluvil s členy stáje a nyní je v nemocnici na vyšetření,“ uvedl Ineos na twitteru.

Pád mi pomohl uvědomit si, jak je cyklistika krásná, říká Vakoč k návratu po těžkém zranění

Číst článek

Thomas měl odřené rameno a záda, ale podezření na zlomenou klíční kost se zřejmě nepotvrdí, neboť rameny mohl hýbat. Podle sportovního ředitele týmu Gabriela Rasche má tržnou ránu u oka.

„Počkáme, až ho důkladně zkontrolují, pak budeme vědět víc. Nejsem doktor, ale vypadal relativně OK,“ řekl Rasch BBC. Velšský cyklista šel k zemi poté, co před ním spadl jiný jezdec.

Froome měl těžkou nehodu před týdnem při projíždění trasy časovky závodu Critérium du Dauphiné. V rychlosti přes 50 km/h vrazil do domu a je po operaci zlomené stehenní kosti, kyčle a lokte. Má i polámaná žebra.

Třiatřicetiletý Thomas v úterý upadl asi 30 km před cílem čtvrté etapy. Pro vítězství, již páté v sezoně, si dospurtoval Ital Elia Viviani. V hromadném finiši předčil Michaela Matthewse i Petera Sagana, který uhájil žlutý dres lídra. Oba čeští cyklisté Roman Kreuziger i Jan Hirt dojeli v hlavní skupině.

Tour de France začne 6. července v Bruselu. Thomas loni v Paříži navázal na týmového kolegu Froomea, jenž triumfoval na Tour čtyřikrát mezi lety 2013 a 2017.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme