Vytlačení ze silnice a oplácení. Rowe a Martin byli kvůli vzájemné potyčce vyloučeni z Tour de France

Britský cyklista Luke Rowe a bývalý mistr světa v časovce Tony Martin z Německa byli kvůli vzájemné strkanici v průběhu 17. etapy vyloučeni z Tour de France. Oba navíc dostali pokutu 1000 švýcarských franků (asi 23 tisíc korun). Několik hodin po dojezdu etapy o tom rozhodla jury závodu.

Tento článek je více než rok starý.

Video Gap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jeden z pomocníků britského obhájce titulu Gerainta Thomase Rowe se dostal do kontaktu s časovkářským specialistou Martinem, který je k dispozici průběžně třetímu Nizozemci Stevenu Kruijswijkovi, krátce před koncem závěrečného stoupání.

Z penisů motýli, sovy i kola. Pořadatelé Tour de France přemalovávají nevhodné obrázky na trati

Číst článek

Němec Brita vytlačil ze silnice, načež se Rowe podle televizních záběrů po Martinovi ohnal. „Oba jsme jen dělali svou práci. Možná jsme překročili hranici, ale vyloučení je podle mne hodně přísné. Nezasloužil si ho ani jeden z nás,“ hájil se Rowe.

Na cyklisty ve čtvrtek čeká první alpská etapa se třemi stoupáními do výšky přes 2000 metrů. Během 208 kilometrů z Embrunu do Valloire, které mohou notně zamíchat pořadím, budou cyklisté muset postupně zdolat vrcholy Vras, Izoard a Galibier.

Průběžné pořadí vede po 17 etapách Francouz Julian Alaphilippe o 1.35 minuty před obhájcem Thomasem. Třetí Kruijswijk je zpět o dalších 12 sekund. Jediný český jezdec v pelotonu Roman Kreuziger je na 15. místě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme