Tour má nového lídra. Po penalizaci Alaphilippa jde do žlutého Yates, etapový vavřín získal Van Aert

Včera pomáhal k triumfu týmovému kolegovi Primoži Rogličovi a ve středu mohl v cíli sám zvednout ruce nad hlavu. Nizozemský cyklista Wout van Aert ovládl 5. etapu Tour de France, když ve finiši v Privas přesprintoval svého krajana Ceese Bola. Novým majitelem žlutého dresu pro celkového lídra závodu se stal Brit Adam Yates. Francouz Julian Alaphilippe byl totiž potrestán dvacetivteřinovou penalizací za občerstvení v závěru etapy.

Privas (Francieú) (Aktualizováno: 18:39 2. 9. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do žlutého dresu se po zásahu jury oblékne Adam Yates. Alaphilippe dostal penalizaci 20 sekund za nepovolené občerstvování v závěru etapy. Francouzský cyklista převzal bidon 17 kilometrů před cílem, v posledních 20 kilometrech je to však už zakázáno.

Roglič vydržel drtivé tempo a ovládl první horský dojezd, žlutý dres stále drží Alaphilippe

Číst článek

Yates vede s náskokem tří sekund před vítězem pondělní etapy s premiérovým horským dojezdem Primožem Rogličem. Třetí je další Slovinec Tadej Pogačar. Alaphilippe, jenž se do žlutého oblékl po druhé etapě, klesl na 16. příčku.

Pětadvacetiletý Van Aert, jenž po koronavirové pauze opanoval mimo jiné i slavné klasiky Strade Biance a Milán-San Remo, porazil Bola, kterému závěrečný spurt nejlépe rozjel tým Sunweb.

Sagan už není v zeleném

Bennett se díky třetímu místu ujal vedení v bodovací soutěži, o které připravil ve středu čtvrtého Slováka Petera Sagana. Do zeleného dresu se oblékne jako první Ir po 31 letech po Seanu Kellym.

Český cyklista Roman Kreuziger ztratil na 183 kilometrů dlouhé trati z Gap do Privasu přes tři minuty, Jan Hirt bezmála pět minut.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme