Zarputilý Kolumbijec ujel v kopci všem a slavil, Bernal se trápil a propadl na třetí příčku

Kolumbijský cyklista Daniel Martínez nedal ve finálovém stoupání 13. etapy Tour de France nikomu šanci dojel si pro premiérový triumf na závodě ze série Grand Tours. Vedení v celkovém pořadí si upevnil Slovinec Primož Roglič, který byl pátek v cíli s více než šestiminutovým mankem dvanáctý, nejlepší z uchazečů o žlutý dres.

Puy Mary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý skokan na lyžích Roglič prokázal v souboji hlavních favoritů nejlepší aktuální formu. V jedné z nejnáročnějších etap letošního ročníku se sedmi těžkými stoupáními v Centrálním masivu setřásl v závěru všechny konkurenty s výjimkou krajana Tadeje Pogačara. Ten se posunul na průběžné druhé místo s odstupem 44 sekund.

Nejel Thomas na Tour kvůli Bernalovi? ‚Už jsem pro ostatní udělal dost,‘ naznačuje Velšan před Girem

Číst článek

Obhájce prvenství Egan Bernal v závěru Rogličovo tempo neudržel, ztratil na něho 38 sekund a celkově klesl na třetí příčku s už téměř minutovým odstupem.

Ztráceli i další

Manko nabrali i francouzští favorité Guillaume Martin a Romain Bardet, kteří vypadli z elitní desítky. Martínez s Kämnou dojeli tři kilometry před cílem v nájezdu do nejprudší pasáže Maximiliana Schachmanna, který jel v čele dlouho sólo.

Na posledním kilometru už zbyli jen ve dvou a po několika testovacích nástupech se o rozhodující trhák pokusil 200 metrů před cílem Kämna. Martínez ale měl v závěru stoupání více sil a co cíle dospurtovat s náskokem čtyř sekund. Schachmann nakonec dojel třetí s odstupem 51 sekund.

Český cyklista Roman Kreuziger se držel v hlavním pelotonu a na 44. místě ztratil 18:24 minuty. Jan Hirt dojel s půlhodinovým mankem.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme