Tragická nehoda. V Keni zemřel paraglidista Tomáš Lednik i jeho americká kolegyně

Přední český paraglidista Tomáš Lednik zemřel při nehodě v údolí Kerio na západě Keni. Podle serveru keňského listu The Star ztratil kontrolu nad strojem a zřítil se na skálu. Při neštěstí zemřela také jeho americká kolegyně.

Nairobi Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Lednik

Tomáš Lednik | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Podle místní policie trvalo několik hodin, než se v neschůdném terénu ke dvojici dostali záchranáři. Těla byla převezena k pitvě. Policie podle listu vyšetřuje, zda piloti dodrželi letecké předpisy.

Lednik, jehož bratr rovněž zahynul při paraglidingu, byl zkušeným letcem a byl označován za průkopníka plachtění s padákovým kluzákem. Pravidelně sbíral medaile z vrcholných akcí, ještě na loňském mistrovství světa byl členem bronzového týmu.

V roce 2013 byl vyhlášen nejlepším českým leteckým sportovcem roku. V České republice se tradičně účastnil populárního Adrenalin Cupu. V Keni v těchto dnech působil jako instruktor.

V oblasti před dvěma týdny zahynul při podobném neštěstí i německý paraglidista. Úřady tam proto po dnešní nehodě provozování paraglidingu zakázaly.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme