Trenér Falasca končí u volejbalové reprezentace. Příčinou odchodu jsou osobní důvody

Trenér Miguel Falasca předčasně skončil u české volejbalové reprezentace mužů. Svaz uvedl, že příčinou odchodu španělského kouče jsou jeho osobní důvody. Už za tři měsíce čeká volejbalisty v Polsku mistrovství Evropy a Falascova nástupce chce nové vedení svazu zajistit před začátkem červencové přípravy.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Miguel Falasca

Trenér Miguel Falasca | Foto: Český volejbalový svaz

Svaz oznámil, že Falasca u reprezentace skončil krátce po závěrečném turnaji druhé divize Světové ligy v Haagu. „Příčinou jsou osobní důvody, které mu neumožňují pokračovat v přípravě a práci s týmem,“ stojí v tiskové zprávě.

Falasca, zároveň klubový kouč italské Monzy, měl v Česku dvouletou smlouvu s opcí, ale u volejbalistů končí po roce a čtyřech měsících. Člen španělských mistrů Evropy z roku 2007 byl pátým zahraničním trenérem u českého národního týmu a podobně jako těm předchozím se mu s muži příliš nevedlo.

Vedení pracuje na doplnění týmu 

Pod jeho vedením si volejbalisté sice loni zajistili účast na mistrovství Evropy, ale letos se družstvu nedařilo. Především v Karlových Varech tým nevyužil domácí prostředí a nezvládl kvalifikaci mistrovství světa. V šestičlenné skupině F skončil třetí, nedostal se ani do baráže a na šampionátu v roce 2018 bude chybět.

Aktuálně mají volejbalisté za sebou zápasy druhé divize Světové ligy. Po třech turnajích obsadili osmé místo s bilancí čtyř vítězství a pěti porážek.

ME se uskuteční na přelomu srpna a září ve Štětíně a český tým se na něm utká ve skupině B s Itálií, Německem a Slovenskem. „Úsek reprezentace a vedení svazu nyní intenzivně pracuje na doplnění realizačního týmu před dalším blokem přípravy, který začne v červenci,“ uvedl svaz.

Teoreticky by reprezentaci na kontinentálním šampionátu mohl vést dosavadní asistent Michal Nekola, extraligový trenér liberecké Dukly. Podobně to svaz vyřešil u reprezentace žen, když loni v prosinci nečekaně skončil Němec Alexander Waibl a hlavním koučem se stal jeho asistent Zdeněk Pommer.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme