Trénování, studium i 'pětibojařský grandslam.' David Svoboda se po konci kariéry nudit nebude

Nadobro odložil sedlo, kord i běžecké boty. Alespoň pokud jde o závody. Olympijský vítěz David Svoboda se totiž oficiálně rozloučil s kariérou. Ale moc si neodpočine, chce trénovat, studovat a uspořádat v Praze velký pětibojařský závod.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Svoboda

David Svoboda | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Zlato z Londýna bylo pro moderního pětibojaře Davida Svobodu vrcholem kariéry. I po jejím konci na tento sport nezanevře, i když má v plánu více věcí.

Konec pětibojařské kariéry. David Svoboda se nyní bude věnovat triathle

Číst článek

„Trenéřina by teď měla minimálně rok nebo dva dominovat. Docela se na to těším, protože si chci vyzkoušet, jaké to bude," řekl nyní už bývalý pětibojař David Svoboda.

A v plánu má i další činnosti. „Dál to bude marketingová činnost vůči mým vlastním partnerům. Společně s Honzou Mühlfeitem se budeme věnovat inspiračně-motivačním přednáškám na téma paralel vrcholového sportu a byznysu. A taky jsem se přihlásil na FTVS, kde bych rád pokračoval,“ usmál se podle Radiožurnálu.

Ve sportovním důchodu rozhodně nudit nebude. V pětiboji má ještě jeden sen - chtěl by v Praze uspořádat velký pětibojařský turnaj. Takový, který by bavil fanoušky i závodníky. Pozval by na něj nejlepší moderní pětibojaře světa.

„Tím by byla zaručena sportovní stránka a prestiž. Vize je taková, když si půjčím slovník jiných sportovních odvětví, byl by to pětibojařský grandslam,“ plánuje David Svoboda.

Jestli se tento ambiciózní projekt podaří zrealizovat, je otázkou. Nicméně David Svoboda v minulosti dokázal, že pokud si dá nějaký cíl, dopracuje se k němu. Zlatá olympijská medaile je toho důkazem.

David Prouza, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme