Je dobře, když je závod v pěkném prostředí, říká před triatlonovým Challenge Prague favorit Javier Goméz

Centrum Prahy bude v sobotu patřit triatlonu a na druhý ročník Challenge Prague dorazili nejlepší traitlonisté světa. Na start závodu se postaví čerstvý mistr světa v dlouhém triatlonu Pablo Dapena i pětinásobný mistr světa a stříbrný medailista z olympijských her v Londýně Javier Gómez.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pětinásobný mistr světa v triatlonu Javier Gómez (v pozadí) a mistr světa v dlouhém triatlonu Pablo Dapena.

Pětinásobný mistr světa v triatlonu Javier Gómez (v pozadí) a mistr světa v dlouhém triatlonu Pablo Dapena. | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

„Myslím, že Javier je spíš triatlonový Rafael Nadal než Roger Federer. A já? Nevím. Možná Neymar, když přišel do Barcelony za Messim,“ snažil se triatlonista Pablo Dapena opravit organizátory Challenge Prague. Ti přirovnali hlavní hvězdu závodu Javiera Gómeze ke dvacetináobnému grandslamovému šampionovi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Je dobře, když je závod v pěkném prostředí, říká před triatlonovým Challenge Prague favorit Javier Goméz

„Praha je jedno z nejhezčích měst na světě. Jsem rád, že tady můžu závodit. Před lety už jsem tady byl a taky závodil. Měl jsem pak i čas projít si město a Praha se mi moc líbí,“ říká pětinásobný mistr světa a stříbrný medailista z olympijských her v Londýně Javier Gómez.

Jeho krajan, kamarád ale i soupeř Pablo Dapena je v Praze dokonce už potřetí.

„Pil jsem pivo, chodil s přáteli na večírky, ale hlavně jsme cestovali. Prošli jsme Prahu a navštívili i další evropská města,“ vzpomínal čerstvý mistr světa v dlouhém triatlonu Pablo Dapena na své předchozí pobyty v Praze.

Praha o víkendu hostí největší triatlonový závod v Česku, dopravu čekají omezení

Číst článek

V sobotu ho stejně jako ostatní závodníky v profi kategorii čeká skoro dva kilometry plavání ve Vltavě, 90 kilometrů na kole a na závěr uběhnout půlmaraton.

„Během závodu nemám čas sledovat co se děje okolo mě,“ říká Pablo Dapena. „Je ale dobře, když je závod v pěkném prostředí, když lidé okolo tratě fandí. Určitě si ale okolí neužijete tolik, jako když máte volno a můžete si město v klidu projít,“ doplňuje Javier Goméz, který se na start postaví s číslem jedna jako hlavní favorit. Závod začíná na Střeleckém ostrově v sobotu v pravé poledne.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme