Triatlonový závod vyhrál v Praze favorit Gomez. Nejlepší Čech byl šestý Kočař

Pražský závod v triatlonu ovládl mnohonásobný mistr světa Španěl Javier Gomez. O svém triumfu rozhodl až v poslední běžecké části, která měřila 21 kilometrů. Nejlepším českým závodníkem byl šestý Lukáš Kočař, který navíc dostal čas pod čtyři hodiny a umístění v takové konkurenci ho těšilo.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Závod ve středním triatlonu Challenge Prague vyhrál Javier Gómez ze Španělska

Závod ve středním triatlonu Challenge Prague vyhrál Javier Gómez ze Španělska | Foto: Michaela Říhová | Zdroj: ČTK

„Vůbec to nebyl lehký závod. Soupeři byli opravdu silní, obzvlášť na kole, vyčerpávající bylo i velké horko. V běžecké části jsem v sobě našel ještě dost sil a fanoušci mě doslova tlačili k cílové čáře,“ řekl Gómez, jenž má ve sbírce i stříbrnou medaili z olympijských her v roce 2012 a triumf z loňské série Ironman.

Nejlepší z Čechů Lukáš Kočař dokončil 1,9 km plavání, 90 km na kole a 21,1 km běhu na šestém místě.

„Hrozně těžký závod. Kdyby se ke konci nezatáhlo, tak jsem to popravdě asi nezaběhl. Šesté místo je pro mě úspěch, konkurence tu byla extrémně kvalitní. S Javierem je neskutečné, co se tu sešlo za závodníky. Beru to jako super výsledek,“ popisuje pro Radiožurnál Kočař, který za vítězem zaostal o 15 minut.

V ženské kategorii doběhla na sedmém místě za vítěznou Verstuyftovou Simona Křivánková s odstupem necelých pěti minut. „Samozřejmě jsem šťastná, že jsem nejlepší z českých závodnic. Upřímně jsem překvapená, že jsem doběhla sedmá a že páté místo bylo takový kousek,“ řekla Křivánková.

František Kuna, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme