Závod Světového poháru v triatlonu v Karlových Varech vyhrál Luis, nejlepší Čech skončil na 29. místě

Francouzský triatlonový mistr světa Vincent Luis a druhá žena posledního šampionátu Flora Duffyová z Bermud vyhráli závod Světového poháru v Karlových Varech. Domácí obhájkyni Vendule Frintové nevyšel útok na zlatý hattrick a kvůli žaludečním problémům odstoupila. Nejlepším českým výsledkem v lázeňském městě bylo 12. místo Petry Kuříkové.

Tento článek je více než rok starý.

Karlovy Vary (Aktualizováno: 17:56 13. 9. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Triatlonista Vincent Luis zvládl po triumfu v Hamburku potvrdit formu i v Karlových Varech

Triatlonista Vincent Luis zvládl po triumfu v Hamburku potvrdit formu i v Karlových Varech | Foto: DPA, Axel Heimken | Zdroj: ČTK

Luis minulý víkend v Hamburku obhájil titul světového šampiona na sprinterských tratích a ve Varech uspěl i na delších olympijských distancích. Jednatřicetiletý triatlonista zvládl 1,5 km plavání, 40 km jízdy na kole a 10 km běhu v čase 1:52:14.

‚V tak nabité pole jsme ani nedoufali.‘ Do Karlových Varů přijedou hvězdy světového triatlonu

Číst článek

Druhý Portugalec Vasco Vilaca, jenž získal stříbro i na mistrovství světa, za Luisem zaostal o sedm sekund. Třetí příčku obsadil Belgičan Jelle Geens.

Nejlepší z českých reprezentantů František Linduška dokončil závod na 29. místě, na Luise mu chyběly více než čtyři minuty. Další z domácích závodníků Jan Volár doběhl devětatřicátý, Radim Grebík obsadil 46. pozici a Tomáš Zikmund 47. příčku.

Dvaatřicetiletá Duffyová i díky suverénnímu výkonu v běžecké části triumfovala v čase 2:05:17. Druhá se ztrátou minuty a půl doběhla úřadující mistryně světa Britka Georgia Taylorová-Brownová. Třetí místo ve hvězdně obsazeném závodě brala Nizozemka Maya Kingmaová.

Frintová po plavecké části cítila žaludeční nevolnost. Sedmatřicetiletá triatlonistka na kole odjela pouze několik kilometrů, než musela ze závodu odstoupit.

Kuříková, která loni skončila ve Varech čtvrtá, na Duffyovou ztratila přes čtyři minuty. Další z Češek Tereza Zimovjanová byla pětadvacátá a Alžběta Hrušková pětatřicátá.

V Karlových Varech se uskutečnil teprve druhý letošní závod Světového poháru. Ten první se konal v Austrálii ještě před vypuknutím koronavirové pandemie.

Závod Světového poháru v triatlonu v Karlových Varech:
Muži:
1. Luis (Fr.) 1:52:14, 2. Vilaca (Portug.) -7, 3. Geens (Belg.) -21, 4. Murray (JAR) -41, 5. Bicsák (Maď.) -53, 6. Serrat (Šp.) -1:16, ...29. Linduška -4:22, 39. Volár -6:22, 46. Grebík -10:18, 47. Zikmund (všichni ČR) -12:30.

Ženy: 1. Duffyová (Berm.) 2:05:17, 2. Taylorová-Brownová (Brit.) -1:38, 3. Kingmaová (Niz.) -1:51, 4. Learmonthová (Brit.) -2:33, 5. Arnoldová (Braz.) -2:38, 6. Lindemannová (Něm.) -3:15, ...12. Kuříková -4:17, 25. Zimovjanová -8:12, 35. Hrušková -17:41, Frintová (všechny ČR) nedokončila.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme