Praha o víkendu hostí největší triatlonový závod v Česku, dopravu čekají omezení

Dopravní situaci v Praze koncem týdne ochromí druhý ročník závodu Challenge Prague. Největší triatlonová událost v Česku se koná od pátku do neděle a zúčastní se jí přibližně 1500 závodníků. Obyvatelé hlavního města se musí připravit na komplikace, které způsobí hned několik dopravních omezení.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Počasí triatlonistům na MS v Rotterdamu příliš nepřálo

Triatlonisté na loňském MS v Rotterdamu. | Zdroj: databáze ČTA

„Je to věc, kterou řešíme každý rok. Letos jsme spolupracovali na dopravních opatřeních a dopravní informovanosti obyvatel a návštěvníků Prahy půl roku dopředu. Dopravní informace jsme dostali mezi obyvatele a ještě to bude pokračovat,“ říká ředitel závodu Tomáš Vrzák a dodává, jakých lokalit se omezení budou týkat nejvíce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Praha o víkendu hostí největší triatlonový závod v Česku, dopravu čekají omezení

Pražané se musí připravit na omezený provoz zejména na Praze 5. Od páteční do sobotní půlnoci bude kvůli běžecké trase omezená doprava na mostu Legií a v ulicích Zborovská a Vítězná. O něco méně bude trvat uzavírka související s cyklistickou tratí.

„Jsou to ulice Strakonická a Svornosti směrem do centra, to znamená ze Zbraslavi směrem do Prahy. Toto omezení se bude týkat časového rozsahu zhruba mezi dvanáctou a sedmnáctou hodinou v sobotu. Dále bude ve stejném časovém horizontu uzavřený most Závodu míru na Zbraslavi, silnice spojující tento most s Vraným nad Vltavou a Břežanské údolí,“ popisuje Tomáš Vrzák.

Challenge Prague triatlon omezí dopravu v centru Prahy. Změny se v sobotu dotknou tramvají i autobusů

Číst článek

Převážná část trasy závodu vede přes území městské části Praha 5. Její starosta Pavel Richter z TOP 09 se dokonce sám postaví na start kategorie štafety. Dopravní komplikace spojené s akcí Challenge Prague mu ale radost nedělají.

„Nebudu zastírat, působí nám to těžkosti. Není jednoduché vysvětlit všem spoluobčanům pozitiva této akce. Já se snažím být v této situaci víc sportovcem než starostou, takže se snažím s našimi občany komunikovat a žádám je o toleranci,“ říká Pavel Richter.

Seznam všech uzavřených lokalit, ulic s částečným omezením jízdy nebo se zákazem zastavení je k dispozici na webových stránkách závodu. Všechny důležité informace zveřejňuje na svém webu také pražský dopravní podnik.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme