Na triatlonistu zaútočili při tréninku řetězovou pilou, skončil v nemocnici

Mhlengiho Gwalu, triatlonistu reprezentujícího Jihoafrickou republiku, napadli při tréninku v Durbanu tři muži. V brzkých ranních hodinách na něj zaútočili pilou. Sportovci se podařilo vyváznout a nyní je v péči lékařů.

Tento článek je více než rok starý.

Durban/Jihoafrická republika Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Motorová pila, ilustrační foto

Motorová pila, ilustrační foto | Foto: Gerardo Garcia | Zdroj: Reuters

26letý Mhlengi Gwala se po úterním útoku zotavuje v nemocnici, zranění ho neohrožují na životě, ale návrat k vrcholovému sportu zřejmě bude dlouhý. Po útočnících pátrá policie a čin vyšetřuje jako pokus o vraždu.

Přepadení tenistky Kvitové vyšetřují policisté jako vydírání, pachateli hrozí 12 let vězení

Číst článek

„Postižený říká, že ho 6. března kolem půl čtvrté ráno při jízdě ve čtvrti Umbilo tři muži zatáhli do křoví a pokusili se mu uřezat nohy řetězovou pilou. Když si všimli, že někdo jde, utekli,“ řekl agentuře Reuters policejní mluvčí Nqobile Gwala, který není v příbuzenském vztahu s napadeným sportovcem.

„Použili řetězovou pilu, kterou nepoužili elektricky, ale manuálně. Bojoval a křičel, když se dostali ke kosti, zasekli se, tak zkusili druhou nohu,“ dodal podrobnosti případu Gwalův tréninkový partner Sandile Shange, který ale u napadení nebyl.

Triatlonista si myslel, že jde o loupežné přepadení. Násilníkům nabídl kolo, telefon i hodinky, ty ale nechtěli. Motiv jejich činu je nejasný.

Útočníci utekli, když zahlédli auto bezpečnostní služby a zanechali zraněného sportovce na kraji silnice. Lékaři mu po převozu do nemocnice obě nohy zachránili.

„Doktoři říkají, že mu nohy zůstanou, ale cesta k uzdravení bude velmi dlouhá. Bude znovu chodit i běhat, ale chce to nějaký čas,“ řekl Shange o svém kolegovi, který se na posledním MS v Rotterdamu umístil na 45. místě a chystal se na blížící se národní šampionát.

K incidentu se na twitteru vyjádřil i bronzový olympijský medailista Henri Schoeman. „Je to absolutně nechutné. Jak moc jsme v bezpečí na jihoafrických silnicích?“ ptá se.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme