Triatlonistka Frintová vybojovala stříbro při premiéře Světového poháru v Karlových Varech

Triatlonistka Vendula Frintová vybojovala druhé místo v premiérovém závodu Světového poháru v Karlových Varech. Nestačila pouze na Australanku Gillian Backhouseovou, která domácí závodnici na olympijských distancích porazila o 62 sekund.

Tento článek je více než rok starý.

Karlovy Vary (Aktualizováno: 17:14 3. 9. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vendula Frintová (archivní foto).

Vendula Frintová (archivní foto). | Foto: Michal Jurman | Zdroj: Český rozhlas

Frintová oslavila stříbrem pondělní 34. narozeniny. V seriálu Světového poháru dosáhla na druhý nejlepší výsledek v kariéře, před sedmi lety vyhrála závod v australské Mooloolabě.

Druhou pozici v Karlových Varech Frintová uhájila o 25 vteřin před americkou spolufavoritkou Summer Cookovou. „Jsem ráda, že se mi povedlo dostat na stupně vítězů ve Světovém poháru, v domácím prostředí, diváci mi pomohli, abych udržela náskok na třetí Američanku,“ řekla Frintová České televizi.

Po plavecké části v koupališti Rolava byla Frintová v depu třetí, na vedoucí Backhouseovou ztrácela 44 sekund. Během 40 kilometrů na kole si o místo polepšila, ale její ztráta na vedoucí Australanku se zvýšila o téměř minutu. Cookovou nicméně při desetikilometrovém běhu za sebou česká triatlonistka v cíli u hotelu Thermal udržela.

„Byl to hodně náročný závod. Při plavání a na začátku cyklistiky byla opravdu zima. Aspoň při běhu vysvitlo sluníčko,“ dodala Frintová.

Závod mužů vyhrál Nor Gustav Iden, nejlepší z Čechů doběhl osmnáctý Jan Čelůstka. Na Idena ztratil 2:36 minuty.

Lázeňské město dosud hostilo závody Evropského poháru a také dvakrát evropský šampionát v letech 2001 a 2003.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme