Tropická vedra nadšence neodradila. Olympijského běhu se zúčastnilo přes 70 tisíc lidí

Na trať letošního Olympijského běhu se oficiálně vydalo na nejrůznějších místech České republiky 71 398 lidí. Mezi nimi i známí čeští olympionici.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čekání na start Olympijského běhu 2017 v pražské Stromovce

Čekání na start Olympijského běhu 2017 v pražské Stromovce | Foto: Jakub Wojtovič | Zdroj: Český rozhlas

V cíli i na trati zlatého závodu v pražské Stromovce provázeli běžce také moderátoři Radiožurnálu. Nejenže sledovali start i závěr závodů z rozlasového R-streamu, ale do vysílání vstupovali také přímo jako závodníci na trati.

Nejlepší výsledek na 5 km patří Luboši Gaislovi s časem 15:40, nejlepší ženský výkon předvedla Hanka Randáková. Ze sledovaných olympioniků doběhl první někdejší desetibojař Roman Šebrle.

Na 10 kilometrů zaběhl nejlepší čas Petr Pechek s náskokem 3:15, nejlepší ženský čas předvedla Kateřina Kratochvílová Kriegelová.

Olympijským během všichni oslavili Den olympionismu, který připadá na 23. června, kdy byl v roce 1894 založen Mezinárodní olympijský výbor. V Česku se běhá již od roku 1987, vždy ve středu nejblíže k 23. červnu.

 

Historie samotného Olympijského dne sahá až do již zmíněného roku 1894 a má oslavovat sportovní aktivity všeho druhu.

U nás se v rámci Olympijského dne pořádají pod záštitou Českého olympijského výboru běžecké závody pro všechny věkové kategorie posledních čtyřicet let.

Jakub Wojtovič, Jan Cibulka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme