Tuhnul jsem, ale tribuna mě hnala do cíle, chválí mistr světa Fuksa fanoušky v Račicích

V sobotu to na zlato nevyšlo, v neděli ano a hned dvojnásobně. Česká rychlostní kanoistika má dva nové mistry světa na pětistovce. Před domácím publikem v Račicích slavil nejprve kajakář Josef Dostál, chvíli po něm dojel do cíle na prvním místě Martin Fuksa. I on poskytl rozhovor Radiožurnálu.

Tento článek je více než rok starý.

Račice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Fuksa získal v Račicích zlato a stříbro

Martin Fuksa získal v Račicích zlato a stříbro | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Jako mistr světa přijímáte gratulace a vypadáte poměrně v klidu.

Jsem v klidu. Užil jsem si závod, tribuna byla perfektní, podařilo se mi zvítězit, takže jsme happy.

'Nesnesitelný' Dostál při oslavách utopil brýle: Posledních dvacet metrů už jsem si užíval

Číst článek

Trochu jste fanoušky napínal, v průběhu závodu byli někteří soupeři před vámi. Kdy se to zlomilo?

Vnímal jsem, že jsou přede mnou, říkal jsem si: „No, to je teda hustý, to mě pěkně s….“ Šetřil jsem síly na poslední dvoustovku, snažil jsem se zrychlit a udělat finiš. Lehce jsem se kouknul a viděl jsem, že mi nikdo nestačí. V cíli jsem hodně tuhnul, ale tribuna byla skvělá, hnala mě do cíle.

Když jste včera přebíral stříbro, byl jste hodně dojatý. Jaké to bude dneska?

Vůbec netuším, takové věci neplánuji, to přišlo samo. Podíval jsem se před sebe a viděl jsem lidi, jak fandí a jak se usmívají. Nějak jsem si zrekapituloval celou svou kariéru, jak trénuju a tak. Pak vidím, co to pro lidi znamená, tak mě to emotivně dostalo. Jsem rád, že si to můžu zopakovat ještě s tou krásnou písničkou.

Jak celkově vnímáte atmosféru v Račicích?

Je to jeden z mých nejlepších sportovních zážitků, jaké jsem kdy zažil. Bylo to naprosto skvělé, jsem strašně rád, že fanoušci přišli a podporovali nás. Strašně si toho vážím a těším se na další tvrdou dřinu a závody. Je to bombový.

Nakopla vás výhra Josefa Dostála? Věděl jste o ní vůbec?

Vůbec jsem nevěděl, že vyhrál, ale samozřejmě jsem tušil, že vyhraje. S tím, jaký dělaly tribuny humbuk, jsem myslel, že vyhrál, ale nevěděl jsem to na 100 procent, protože jsem se soustředil na sebe. Poslouchal jsem pokyny startéra a vůbec jsem se nechtěl rozhazovat něčím, co se stalo přede mnou.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme