Cyklistický tým Sky přijde za rok o hlavního sponzora, stáj nyní hledá nového investora

Jeden z nejlepších cyklistických týmů Sky přijde po příští sezoně o hlavního sponzora. Stejnojmenná televizní společnost oznámila, že za rok velmi úspěšné partnerství ukončí. Během devítileté spolupráce dokázali v dresu britské stáje vyhrát Chris Froome, Bradley Wiggins a naposledy letos Geraint Thomas slavnou Tour de France.

Tento článek je více než rok starý.

Manchester Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tým Sky s Chrisem Froomem v průběhu dvanácté etapy

Tým Sky na loňském ročníku Tour de France | Zdroj: Reuters

Stáj nyní bude hledat nového investora a věří, že ho najde. "Tým Sky bude závodit dál po jiným jménem, pokud najdeme někoho, kdo poskytne od začátku roku 2020 finanční prostředky," uvedl v prohlášení šéf týmu David Brailsford.

Z cyklistického veletrhu ukradli trofej pro vítěze Tour. ‚Vraťte ji,‘ vyzval zloděje Geraint Thomas

Číst článek

"Ještě jsme neskončili, máme před sebou jistě vzrušující rok a uděláme vše, co je v našich silách, abychom dosáhli dalších úspěchů," dodal.

Team Sky vznikl v lednu 2010 s hlavním cílem: dobýt Tour de France. O dva roky později to dokázal Wiggins, který již ukončil kariéru a před třemi lety založil vlastní stáj.

Na jeho úspěchy pak navázal Froome, který Tour vyhrál čtyřikrát (2013, 2015, 2016, 2017). Dominanci jezdců Sky letos v červenci v Paříži prodloužil Thomas.

Od svého vzniku dosáhla britská formace na 322 vítězství včetně osmi triumfů na Grand Tour. V letech 2015 a 2016 v týmu působil český cyklista Leopold König. S odhadovaným ročním rozpočtem 34 milionů eur je Sky na špici týmů WorldTour.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme